Bijgewerkt: 19 mei 2024

Wethouders Ellermeijer en Van Ballegooijen bezochten zwembad De Meerkamp

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
15-03-2019

Op 15 maart 2019 hebben wethouders Marijn van Ballegooijen (PvdA) en Rob Ellermeijer (VVD) een bezoek gebracht aan 'Amstelveen Beweegt Gezond!' in zwembad De Meerkamp. Op vrijdag is het zwembad volledig gereserveerd voor beweegactiviteiten voor volwassenen. Tijdens deze drukbezochte ochtend kan er een keuze gemaakt worden tussen aquasportactiviteiten oplopend van licht intensief tot zwaar intensief en/of banenzwemmen.

Sociaal contact. Amstelveen Beweegt gezond! is in eerste instantie bedoeld om mensen een kans te geven gezond te bewegen. Niet minder belangrijk is dat er na het zwemmen onder het genot van een kopje koffie op het terras even met elkaar gepraat kan worden. Het is een ontmoetingsplek, er worden onderlinge contacten gelegd, men gaat ook buiten het zwembad samen dingen doen en er worden nieuwe vriendschappen gesloten.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2019)

Rob Ellermeijer wethouder Sport met Marijn van Ballegooijen wethouder Zorg en Welzijn in zwembad De Meerkamp met de deelnemers van 'Amstelveen Beweegt Gezond!'


Marijn van Ballegooijen wethouder Zorg en Welzijn: 'Het is heel goed en gezond dat volwassenen actief blijven. Zwemmen is gezond. Kom ook een kijken.' Rob Ellermeijer wethouder Sport: 'Goed om te zien hoe enthousiast er wordt lesgegeven, maar ook zeker hoeveel plezier de deelnemers hebben. Bewegen is cruciaal voor de vitaliteit, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is het goed dat senioren hier terecht kunnen. Daarnaast zie je echt dat het een leuke ontmoetingsplaats is, waar deelnemers na afloop samen een kop koffie drinken.'

Verzoek tot uitbreiding. De enthousiaste deelnemers spraken met beide wethouders. Zij gaven aan hoe belangrijk deze activiteit voor hen is, velen van hen doen al jaren mee. Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport onderstreepte het grote succes van Amstelveen Beweegt Gezond! door een derde ochtend aan te kondigen vanaf september dit jaar. Meer informatie: Amstelveen Beweegt gezond! is op maandag- en vrijdagochtend. Meer informatie vindt u op www.meerkamp.nl/55-ochtend/. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: 088-8585185, info@meerkamp.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.