Bijgewerkt: 28 september 2022

Wethouder Veeningen op 'bedrijventour' in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-05-2017

Op maandag 22 mei 2017 heeft Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken samen met Darshan van Egmond, directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen een bedrijventour langs verschillende Amstelveense bedrijven gemaakt. De economische agenda van Amstelveen die vorige jaar door de gemeenteraad werd vastgesteld zet in op het versterken van het ondernemerschap. De gemeente vindt het belangrijk om te investeren in de relatie met het bedrijfsleven en te informeren naar wat bedrijven nodig hebben voor succesvol ondernemerschap. Op deze mooie zomerse dag werden een 10-tal bedrijven bezocht.

Wethouder Maaike Veeningen: 'Ik vind het belangrijk, dat de gemeente ondernemerschap faciliteert. Niet alleen voor grote internationale bedrijven, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf. Hiervoor is het belangrijk, dat bedrijven de gemeente kennen en weten hoe ze knelpunten kunnen aangeven en om ondersteuning kunnen vragen. Maar het is vooral heel interessant om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende prachtige Amstelveense bedrijven”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken


De tour startte op het industrieterrein Legmeer met een bezoek aan Body en Mind Centre/Amstelveen Beauty Centre. Daarna volgde bezoeken aan het bedrijf Langerhuize die kosjere, koel- en vriesverse maaltijden maakt voor verschillende organisaties en het oer-Amstelveense bedrijf Schippers & Co die onder andere gespecialiseerd is in het vervoeren van kunst. Het laatste bezoek van de ochtend werd gebracht aan vastgoed verhuurder Netjes Beheer. De lunch werd gecombineerd met een bezoek aan Kok Advies een bureau voor financieel advies. Zij hebben net een duurzaam pand betrokken aan de Sportlaan.

De middag startte met een bezoek aan Borrie Accountants en belastingadviseurs. Daarna op de fiets richting Uilenstede Campus, waar een bezoek werd gebracht aan Dpt Wiskunde. Zij bieden personal training wiskunde aan leerlingen in het middelbaar onderwijs. Als laatste een bezoek gebrascht aan 2 startup bedrijven bij de Nest Werkplekken: het bedrijf Fan Based die de topsportmetafoor gebruikt voor prestatieverbetering en EV-Company met innovatieve laadproducten voor elektrische auto's.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Vlnr.: Marco en Leonie Kok van KOK Advies, Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken, Darshan van Egmond, directeur van de Ondernemersvereniging Amstelveen en Jeroen Joosten adviseur


De inspirerende dag werd afgesloten met de Rabobanknetwerkborrel bij de Nest Werkplekken. Tijdens de borrel werden door de wethouder en door de directeur van de OA de ervaringen van de dag gedeeld en ze deden vervolgens nog een oproep aan de aanwezige bedrijven om mee te doen aan de eerste Amstelveense Ondernemers Verkiezing van het jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.