Bijgewerkt: 4 maart 2024

Wethouder Raat wil met adviseur Oudkerk op pad

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
19-06-2013

Wethouder Herbert Raat wil programmamanager Rob Oudkerk achter zijn bureau vandaan trekken, opdat die zich persoonlijk op de hoogte stelt van de situatie rond Amstelveense jongeren.

Begin deze maand ging Raat een vrijdagavond op pad met het Jongeren- en Tienerwerk Amstelveen om te praten met jongeren, over school, hulpverlening en andere zaken die hen bezighouden. Een van de vragen die Raat stelde, was: ‘Hebben jullie Rob Oudkerk al gesproken?’

oudkerk Amstelveen
(Foto Annette Cornelisse - 2013)

Rob Oudkerk tijdens een bijeenkomst voor raadsleden in maart 2013 op het raadhuis van Amstelveen


Raat kent Oudkerk nog uit de tijd, dat hij zelf ambtenaar was en Oudkerk wethouder. Nu is Oudkerk programmanager in Amstelveen voor de decentralisaties van onder meer jeugdzorg. Het antwoord was: 'Nee, nog niet gezien.' 'Van hem en andere Amsterdamse (PvdA)-wethouders zoals Ahmed Aboutaleb en Lodewijk Asscher heb ik geleerd, om niet op kantoor te blijven vergaderen, maar de stad in te gaan.

Op papier ziet het er vaak mooi uit, maar in de praktijk zie je wat er echt speelt.' Maar Oudkerk was door de Amstelveense jeugd nog niet gesignaleerd. 'Daarom heb ik me voorgenomen om hem de volgende keer uit te nodigen om, in plaats van een dag achter het bureau te zitten, 's avonds mee te gaan en hem te laten ervaren, hoe gaat in Amstelveen.

GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars is onlangs wel mee geweest en binnenkort gaat BBA-raadslid Peter Bot een keer met Herbert Raat mee.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.