Bijgewerkt: 27 november 2021

Wethouder Raat opende het Wijkfestival Groenelaan

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus
20-06-2011

Wethouder Herbert Raat heeft afgelopen zaterdag 18 juni 2011 Wijkfestival Groenelaan feestelijk geopend. Dat deed hij door middel van het veilen van een voetbalspel. Opbrengst hiervan gaat naar de aanschaf van nieuw speelgoed voor de kinderafdeling Ziekenhuis Amstelland.

Groenhof Amstelveen
(Foto Cardanus - 2011)

Wethouder Raat met het voetbalspel


Voorzitter Raad van Bestuur de heer Jacques Moors sprak ook nog even een dankwoord uit namens het hele Ziekenhuis Amstelland. De totale opbrengst van het veilen van de schilderijen en tweede hands spullen wordt via de bladen bekend gemaakt. Ook zal een en ander officieel overhandigd worden aan de kinderafdeling van het Ziekenhuis Amstelland.

Groenhof Amstelveen
(Foto Cardanus - 2011)

Jacques Moors van Ziekenhuis Amstelland en Helga Bouwman van Cardanus tijdens de opening van het wijkfeest in 'De Bolder'


Nadat Wethouder Herbert Raat de officiële aftrap had gegeven ging de band Unicorn van start met mooie Keltische muziek vervolgens kwamen de rappers MC en Hammoudi aan de beurt die hadden vooral hun fans onder het jongere publiek.

Verder traden op het Vrouwenkoor Kwintessens uit Amstelveen o.l.v. dirigente Justina Oosters, het meezingkoor uit de Bolder onder muzikale begeleiding van Ad van der Gein (piano), Mieke Dillo (accordeonist)en Huib van Vlaardingen (dirigent). Het wijkfestival werd swingend afgesloten met de Big Band Pee Wee’s Problem o.l.v. dirigent Pim Wittenberns. Dat is een band vol met jong muzikaal talent (leeftijd 14 t/m 22 jaar) grotendeels afkomstig uit de Muziekschool Amstelveen.

Wijkfestival Groenelaan stond dit jaar in het teken van verbondenheid met elkaar. Er was gekozen voor een afwisselend programma voor zowel in het winkelcentrum Groenhof als in wijkcentrum De Bolder. De opkomst was hoog! In het atelier van De Bolder konden de kinderen naar hartenlust schilderen en knutselen. Rum 100 bezoekers genoten van een heerlijke barbecue.

Groenhof Amstelveen
(Foto Cardanus - 2011)

Clown Hoky Poky vermaakt de kinderen


Er werden prijzen uitgedeeld voor de kinderspeurtocht. En Corio was ook aanwezig om de duim van Corio uit te delen aan vrijwilligersorganisatie Stichting Ons Vakantiekamp Amstelveen. Er waren diverse kramen aanwezig  waaronder die van de Wereld winkel Amstelveen, Rode Kruis, Lillianefonds, Wensstichting Shamajo, ook een informatiestand met Bolder informatie, etc.

In het winkelcentrum Groenhof  werden de kinderen kostelijk  geamuseerd door de goochelshow en de leuke balloncreaties van clown Hoky Poky, ze konden geschminkt worden, er werden gratis tompouces uitgedeeld. Er werd prachtig viool en gitaar gespeeld door Estee en Robin, kortom het was feest in de wijk Groenelaan!!!

Met dank aan; Gemeente Amstelveen, Wijkplatform Groenelaan, WWZ team Groenelaan, Corio/Winkelcentrum Groenhof, SOG, Albert Heijn, Ingma, Werkgroep Wijkfestival Groenelaan. And last but not least, alle vrijwilligers en Cardanus medewerkers van De Bolder, die deze dag tot een groot succes gemaakt hebben!

Oproep; “ Wie wil dit schilderij sponsoren?”

Tijdens het Wijkfestival Groenelaan afgelopen zaterdag 18 juni hebben kinderen uit de buurt dit mooie schilderij gemaakt voor de kinderafdeling Ziekenhuis Amstelland. Wij zoeken nu een sponsor (bedrijf of particulier) die dit prachtige schilderij wil sponsoren en dat het schilderij dan komt te hangen op de kinderafdeling Ziekenhuis Amstelland met de naam van de sponsor.

Groenhof Amstelveen
(Foto Cardanus - 2011)

Deze schilderij zoekt nog naar een sponsor


Opbrengst van het sponsorgeld wordt dan gebruikt voor de aanschaf van divers speelgoed voor de kinderafdeling. Bij voorbaat, alvast hartelijk bedankt! Voor meer informatie of aanmelding bellen naar Helga Bouwman, mobiel: 0612286008Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS