Bijgewerkt: 1 maart 2024

Wethouder Raat is aan de slag met Schiphol in zee

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
09-02-2019

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Schiphol schrijft erover op zijn weblog


Deze week heb ik gepleit in het Amstelveens Nieuwsblad om aan de slag te gaan met een luchthaven in zee. Ook de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer, kwam in De Telegraaf met dezelfde oproep. Door continu via een ‘salamitechniek’ steeds meer vluchten toe te laten verdwijnt het draagvlak voor Schiphol en ook de KLM.

In de zee. De luchtvaart groeit door. Kijk naar de ontwikkelingen in landen als India en China. Dat hou je niet tegen. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we de luchtvaart zo goed mogelijk accommoderen, zo schoon mogelijk maken en ervoor zorgen dat mensen miljoenen Nederlanders minder last hebben van de herrie en het fijnstof. In de zee dus.

Nationale trots. Het verdwijnen van draagvlak voor Schiphol vind ik jammer, omdat de luchtvaart van het groot belang is voor ons land. De vergelijking van de positie van de luchthaven met de gasboringen in Groningen dient zich aan. Beide zaken waren onderdeel van onze naoorlogse nationale trots.Kluitje in het riet. Door echter continu Groningers, die echt last hadden van de boringen, met een ‘kluitje in het riet’ te sturen, is het hele maatschappelijk en politieke draagvlag verdwenen. Als we politiek de bakens nu niet verzetten dan zal de luchthaven hetzelfde lot treffen. Het onderwerp is van nationaal belang en daarom hoop ik dat onze premier Mark Rutte met zijn vicepremiers hier het voortouw in zullen nemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.