Bijgewerkt: 25 juli 2024

Wethouder Koops op bezoek bij Ons Tweede Thuis

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-10-2010

Op donderdag 7 oktober 2010 bezocht wethouder Koops (zorg) een woonvoorziening met 24 uurs zorg van Ons Tweede Thuis in de wijk Groenelaan.

Een van de appartementen wordt sinds kort bewoond door Fred en Rosalie Saelman. Fred Saelman leidde vol trots Jacqueline Koops rond in zijn hoekappartement. Dankzij Ons Tweede Thuis, een organisatie die kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking begeleidt en ondersteunt, kan de familie Saelman op zichzelf wonen met 24 uurs begeleiding.

Koops  Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Fred Saelman laat zijn woning zien aan wethouder Jacqueline Koops (CU)


Voorafgaand aan de bezichtiging maakte de wethouder uitgebreid kennis met Ad van Leeuwen, algemeen directeur, en Jaap van Hilst, clustermanager van Ons Tweede Thuis. Deze organisatie biedt naast begeleid wonen ook begeleiding aan op het gebied van werken en dagbesteding. Het doel is te kijken naar wat iemand nog (aan)kan en niet naar wat iemand niet meer kan.

Een visie, die wethouder Koops van harte onderschrijft. De heer Van Hilst schetste de geschiedenis van gezinsvervangende tehuizen naar kleinschalig wonen en de heer Van Leeuwen noemde de actuele ontwikkelingen op zijn vakgebied.

Onder meer werd de wens van het nieuwe kabinet besproken om de functies dagbesteding en begeleiding van de AWBZ over te hevelen naar de Wmo. De conclusie van het kennismakingsgesprek was dat de zorg voor verstandelijk gehandicapten in Amstelveen prima geregeld blijkt te zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.