Bijgewerkt: 25 juni 2024

Wethouder Koops bezocht inloopatelier (ex)kankerpatiënten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-04-2013

Op dinsdag 2 april 2013 bezocht Jacqueline Koops (ChristenUnie), wethouder zorg en welzijn het wekelijkse creatieve inloopatelier voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten in Wijkcentrum Alleman. Koops was uitgenodigd om het tweejarig bestaan van het atelier mee te vieren en zo meer aandacht te vragen voor dit initiatief.

Naast de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten kunnen deelnemers elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur tegen een kleine vergoeding schilderen, tekenen of boetseren in wijkcentrum Alleman. Initiatiefnemers van deze middag zijn Cornelie Swart en Claar Goossens, beiden creatief therapeut.

alleman Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Wethouder Koops (links beneden) met de vrouwen van het inloopatelier in wijkcentrum Alleman


Wethouder Koops: “Ik vind dit een geweldig initiatief. Fijn, dat de initiatiefnemers sponsoren kunnen vinden om de inloopmiddag te financieren. Het blijkt namelijk, dat creatieve expressie een belangrijke rol speelt bij het verwerken van emoties.

Het maken van kunst is daarom niet het hoofddoel van de inloopmiddag. Creatief aan de slag gaan met lotgenoten helpt de deelnemers hun ziekte te verwerken en een nieuwe balans in hun leven te vinden.” Op dit moment is op een groot scherm in het raadhuis een aantal werken te zien dat de deelnemers de afgelopen twee jaar hebben gemaakt. Aanmelden en meer informatie: 020 6410447/06 28521638. Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 1183 JM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.