Bijgewerkt: 28 september 2022

Wethouder Koops bezocht Amstelring

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-04-2011

Op 21 april 2011 bracht wethouder Jacqueline Koops (Zorg) een bezoek aan zorgcentrum Groenelaan van zorg- en dienstverlener Amstelring OsiraGroep. Aanleiding was de verontrustende berichten in de media, dat alle locaties voor ouderen- en gehandicaptenzorg van Osira Amstelring door de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder verscherpt toezicht zijn gesteld.

De afstand tussen de leiding en de werkvloer zou te groot zijn. Hoewel de wethouder formeel geen invloed heeft op de kwaliteit van de in Groenelaan geboden AWBZ-zorg, stelt zij zich graag op de hoogte van de maatregelen die worden genomen, nu het gaat om de zorg voor Amstelveense inwoners.

De wethouder nam een kijkje bij een van de woongroepen van demente ouderen. Zij raakte in gesprek met mevrouw Stilting van woongroep 'De Molenhof' en feliciteerde haar met haar verjaardag een dag eerder. Gelukkig kon mevrouw Stilting haar verjaardag nog wel herinneren. De overige bewoners leken niet erg onder de indruk van het bezoek van de wethouder.

De gemeente koopt overigens wel huishoudelijke hulp in bij Amstelring. De geboden huishoudelijk zorg aan Amstelveners is op dit moment in orde en de wethouder wil de schriftelijke bevestiging van Osira Amstelring, dat dit zo blijft. Koops heeft haar zorgen ook per brief geuit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.