Bijgewerkt: 20 juli 2024

Wethouder Elzakalai bezocht Amstelveense bedrijven

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-04-2023

Adam Elzakalai  (VVD) wethouder Economische Zaken bezocht op 20 april 2023 de creatieve en innovatieve Amstelveense bedrijven PSFM, GIGA Storage, VIRE media en Makker. PSFM is expert in sales en creëert merkbeleving tussen mens en merk met bijbehorend koopgedrag.

Altijd met een ontmoeting tussen consument en product. GIGA Storage realiseert grootschalige duurzame energieopslag. Door hier slim gebruik van te maken kunnen partijen sneller worden aangesloten tegen lagere maatschappelijke kosten, waarbij meer duurzame energie wordt benut en fossiele brandstofcentrales versneld kunnen worden gesloten.

Wethouder Elzakalai: 'We bezoeken regelmatig bedrijven om te horen wat er leeft en om te kijken of we het ondernemersklimaat nog verder kunnen verbeteren. GIGA Storage is een innovatief bedrijf dat duurzaamheidsoplossingen biedt. Zo ondersteunen zij energiebedrijven om het verschil tussen vraag en aanbod op het elektriciteitsnetten te balanceren door middel van grootschalige energieopslag. Dit is heel belangrijk voor de versnelling van de energietransitie. Door batterijen op strategische plekken aan het Nederlandse elektriciteitsnet te koppelen, kan er meer duurzame capaciteit beschikbaar komen voor zowel partijen die energie willen opwekken als ook voor energieverbruikers. PSFM een creatief bedrijf dat met de juiste laatste technieken en kennis, zoals neuro- en fieldmarketing waarde voor merken weet te creëren. Mooie bedrijven en niet iedereen weet dat zij in Amstelveen gevestigd zijn.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Adam Elzakalai en Kees Wolswinkel, Managing Director van PSFM

Bij PSFM sprak wethouder Elzakalai met Kees Wolswinkel, de Managing Director van PSFM 100% Fieldmarketing. PSFM werkt voor een groot aantal bekende nationale en internationale A-merken en in totaal voor 105 merken. Dit zijn bijvoorbeeld de merken Sonos, Nestlé, Samsung, Pepsico, Red Bull, Nespresso en Lay’s. Het bedrijf geeft ook trainingen in onder andere personal branding voor professionals en Neuro sales over excellent klantcontact. Tijdens deze laatste training leert PSFM om rechtstreeks met het beslissingscentrum van de consument te communiceren. Hoe vertaal je de voordelen van een product naar de juiste emotie waardoor de consument tot actie overgaat. Ook zorgen zij voor hun klanten voor meer dan 5 miljoen consumenten contacten per jaar met meer dan 700 fieldmarketeers. PSFM bestaat al meer dan 25 jaar en zit na hun verhuizing van Legmeer aan de Schweitzerlaan op het bedrijventerrein Westwijk. Dit bedrijventerrein heeft een Parkmanagement en Kees is bestuurslid van deze vereniging.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Adam Elzakalai en founding Partner en CFRO Lars Rupert van GIGA Storage

GIGA Storage zit aan de Amstelzijde in Amstelveen en is in 2018 van start is gegaan. Hier sprak wethouder Elzakalai met founding Partner & CFRO Lars Rupert. Het bedrijf realiseert grootschalige energieopslag. Ze hebben in 2022 de grootste batterij van Nederland ontwikkeld, die geheel aan Eneco wordt verhuurd voor de verduurzaming van hun portfolio. Aan verschillende politieke tafels, ook binnen de EU, praten zij mee over de energietransitie en de rol van grootschalige energieopslag hierin. Ze zijn ontwikkelaar, investeerder en operator van grootschalige projecten op dit gebied. Het doel is om gas- en kolencentrales versneld af te schakelen. Dit doen zij door grootschalige energieopslagprojecten te realiseren en slim aan te sturen met hun IT-platform. Hierdoor kunnen meer duurzame energieprojecten worden aangesloten en het efficiënter gebruik van elektriciteitsnet. GIGA Storage is marktleider in Nederland en tevens gevestigd in België.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Adam Elzakalai en Daniel Bossong van Makker

Nieuwe vestiging bedrijven met een Amstelveens tintje. Makker audiciens met vestigingen in Laren, Soest, Utrecht, Zeist, Hilversum, Amsterdam is in eigendom van de drie broers Makker die het bedrijf van hun vader voortzetten. Sinds een aantal dagen is er ook een vestiging in Amstelveen aan de Noorddammerlaan 120 geopend en hier zwaait Daniel Bossong de scepter. Daarmee is Daniel terug op zijn ouderlijk nest, hij is namelijk opgegroeid op deze locatie en nu eindverantwoordelijke in de winkel. De voormalige 2ehands dameskledingzaak Re-Style en de daar achterliggende oude woonkamer van de fam. Bossong zijn nu grootschalig verbouwd tot audicien winkel met meerdere behandelkamers. Een nieuw familiebedrijf in ondernemend Amstelveen met een Amstelveense eindverantwoordelijke, een bedrijf en ondernemers, waar de wethouder economische zaken graag kennis mee maakt.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Adam Elzakalai bij de Green Screen studio van VIRE media

Amstelvener Robert Flapper heeft samen met Harmen van ’t Loo en Chip Karten de deuren geopend van een Green Screen studio aan de Schweitzerlaan 32 onder de naam van VIRE media. Een mediabedrijf dat audiovisuele producties verzorgt zoals muziekvideo’s, live uitzendingen, presentaties, trainingen en videoregistraties. Greenscreen met de nieuwste Unreal™ software is de techniek die het relatief makkelijk maakt om bij foto’s en video’s de achtergrond te vervangen door eigen achtergronden. De greenscreen-studio van 150 m² bij VIRE media is allerminst standaard. Naast het grote formaat, wordt er gewerkt met de nieuwste 3D software, die ongekende mogelijkheden biedt: van een fotoshoot met een eigen achtergrond, tot het creëren van 3D-werelden die we kennen uit de films van Marvel Studios.

Door het slimme trackingsysteem weet de computer waar de persoon in beeld zich bevindt, en kunnen schaduwen en decorstukken naar wens worden ingepast. Onlangs maakte VIRE media een videodemonstratie met acteur Patrick Stoof, die duidelijk laat zien hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn. Ook nam VIRE een serie trainingen op voor cosmetische kliniek UMA en een videoclip voor een artiest uit de stal van Sony. VIRE media streeft ernaar de nieuwe video-technologie voor iedereen toegankelijk te maken. De studio is volledig gefaciliteerd, maar is ook als lege ruimte te huren voor fotoshoots of het schieten van greenscreen-content.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.