Bijgewerkt: 28 september 2022

Wethouder Ellermeijer is bezorgd om overlast door puinbreker in Groenhof

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-06-2019

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder van het Project Amstelveenlijn bezocht woensdagmiddag 5 juni 2019 het bouwterrein van de Amstelveenlijn aan de Gondel. Aanleiding waren meerdere meldingen van overlast door de puinbreker die daar sinds maandag aan het werk is. De puinbreker wordt ingezet door aannemer die de nieuwe Amstelveenlijn bouwt. Met dit apparaat wordt het bouwafval van de oude haltes verwerkt tot materiaal dat kan worden hergebruikt bij het terugleggen van de Beneluxbaan op het oude tracé.
Dit proces om het beton af te breken gaat gepaard met geluidshinder, stofontwikkeling en trillingen. 'De overlast is goed te merken, ik kan mij zeker voorstellen dat het voor omwonenden als zeer hinderlijk wordt ervaren' - aldus wethouder Ellermeijer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De puinbreker van VITAL is actief de hele dag op de puinberg van Middenwaard op 13 mei 2019


De ambtenaren van de gemeente Amstelveen zijn in gesprek met de bewoners en met de aannemer over extra maatregelen die de overlast kunnen beperken. Daarnaast voert de gemeente geluidsmetingen uit om te monitoren of de geluidsoverlast binnen de normen blijft die zijn vastgelegd in de vergunning.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder van het Project Amstelveenlijn in gesprek met een VITAL werknemer op woensdagmiddag 5 juni 2019 op het bouwterrein van de Middenwaard tussen Groenhof en de Gondel


VITAL, een samenwerkingsverband van VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS, is de hoofdaannemer voor de vernieuwing van deze Amstelveenlijn. VITAL realiseert tussen 2017 en 2020 de ombouw van sneltramlijn 51 tot een hoogwaardige tramverbinding tussen station Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk. De vernieuwing van de Amstelveenlijn is noodzakelijk omdat de huidige lijn 51 niet meer voldoet. Vanaf september 2018 startte hoofdaannemer VITAL van het project Ombouw Amstelveenlijn met diverse werkzaamheden die nodig zijn voor het ombouwen van metro/sneltram 51.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.