Bijgewerkt: 27 september 2022

Wethouder Ellermeijer bezocht Dignahoeve

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-05-2020

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport bracht donderdagmiddag 7 mei 2020 een bezoek aan Dignahoeve in Westwijk. Hij overhandigde bloemen en een ‘symbolische knuffel’ aan Mieke Regelink van AmstelveenSport. Mieke geeft daar vanaf straat beweeg les aan ouderen op hun balkon.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Mieke Regelink van AmstelveenSport en Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport voor de flat Dignahoeve in Westwijk. De naam Dignahoeve, die oorspronkelijk werd uitgesproken als Dinjahoeve, is afkomstig uit het latijn van Dignum en betekent 'waardig'. Dit is een oude naam afkomstig uit de familie Van Duijnhoven aardappeltelers


Mieke begon spontaan met de beweeglessen toen de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus van kracht werden. 'Het enthousiasme en positiviteit waarmee je dit doet is werkelijk inspirerend. Bewegen en op deze manier samenkomen – zij het met gepaste afstand – is enorm belangrijk in deze tijden. Daarom overhandig ik je een bos bloemen en een knuffelbeer als symbolische knuffel namens de gemeente en alle Amstelveners die je verblijdt' - sprak Ellermeijer haar toe.

Doorgaans geeft Mieke les als beweegdocent in Dignahof, maar die kunnen nu niet doorgaan. Als alternatief bedacht Mieke de balkonlessen. Ze geeft les op dinsdagen en donderdagen om 16.30 uur. De les wordt begeleid met muziek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.