Bijgewerkt: 18 juni 2024

Wethouder Berkhout reed mee met nieuwe elektrische veegmachine

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-06-2024

Afgelopen donderdag 30 mei 2024 kreeg Frank Berkhout (D66) wethouder Openbare Ruimte van machinist Ton uitleg over de nieuwe veegmachine die geheel elektrisch rijdt én veegt. Door de oude veegmachine die op diesel reed te vervangen door deze elektrische variant, wordt ongeveer 20 ton CO² uitstoot per jaar bespaard.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Frank Berkhout (D66) wethouder Openbare Ruimte krijgt van machinist Ton uitleg over de nieuwe veegmachine die geheel elektrisch rijdt

De gemeente Amstelveen verduurzaamt de komende jaren haar wagenpark om de uitstoot van CO² drastisch te verlagen en om in 2030 volledig CO² neutraal te zijn.

Naast het aanschaffen van elektrische wagens, doet de gemeente sinds kort ook een proef met biobrandstof (HVO100). Daarbij wordt gekeken of voertuigen zoals tractoren en maaimachines die op diesel rijden probleemloos over kunnen schakelen op biobrandstof. Hiermee verwacht de gemeente ongeveer 115 ton CO² op jaarbasis te besparen. Als de proef een succes is, gaan later ook de bestaande inzamelvoertuigen op biobrandstof rijden om de CO² uitstoot nog verder terug te dringen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.