Bijgewerkt: 19 juni 2024

Wethouder schoffeert raad tijdens balkonscene

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-06-2005

Wethouder en interim-burgemeester Theo Tiemessen heeft gisteravond op een van de balkons van het raadhuis raads- en commissieleden openlijk verweten last te hebben van de ziekte van Alzheimer.

De omstreden balkonscene had plaats na behandeling van de nieuwe nota standplaatsenbeleid in de commissievergadering ruimte, wonen en natuur, die in de raadszaal plaatshad.
Tiemessen kwam tijdens de behandeling van. deze nota zwaar onder vuur te liggen, omdat het nieuwe standplaatsenbeleid door alle partijen volledig werd afgeserveerd.

Ondanks dat de omstreden nota („prutswerk zonder overleg met de betrokken standplaatshouders") op geen enkele meerderheid kon rekenen in de komende raad, weigerde Tiemessen de nota terug te nemen. De commissie besloot hierop de nota zelf af te keuren.

Tiemessen zette na de officiële behandeling de discussie informeel voort op het rokersbalkon buiten de raadzaal, waar de verhitte standplaatshouders en diverse commissieleden aanwezig waren.

In die discussie ging de wethouder volgens een aantal commissieleden lelijk over de schreef, zeker omdat Tiemessen momenteel de burgemeesterfunctie bekleed. Alhoewel Tiemessen na afloop van de vergadering officieel zijn excuses aanbood, eisen zowel college- als oppositiepartijen op korte termijn een officiële excuusbrief van de wethouder.

De emotioenele standplaatshouders waren overigens massaal aanwezig en hadden grote graf kansen bij zich, voorzien van morbide tekstlinten om hun protesten op het nieuwe beleid te uiten. VAD-voorzitter Jacq. Raadschelders sprak in tijdens de vergadering en haalde voorlopig zijn gelijk.

door Andre Gerritsen

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.