Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Wethouder Alink lijsttrekker D66

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
14-09-2005

D66-wethouder M.J. Alink is door de leden van D66 gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Alink zei blij te zijn het vertrouwen van de leden te genieten. Hij is ook de wethouderskandidaat indien D66 in het college komt.

De 59-jarige Alink is sinds deze collegeperiode wethouder met als portefeuilles wijk en buurtbeheer, groen, milieu, cultuur en sport. Daarvoor was hij vanaf 1990 de fractievoorzitter van de lokale D66-fractie.

„Het vertrouwen van de D66-leden in Rien Alink is groot, omdat hij tijdens zijn wethouderschap het beleid doortastend en daadkrachtig ter hand heeft genomen met oog voor de belangen van Amstel veense burgers," aldus de fractie in een persbericht. Alink over zijn verkiezing: ,,Ik ben verheugd om het gezicht van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen zijn. Graag wil ik de reeds ingezette ontwikkelingen af maken op het gebied van groen, reiniging, sport en cultuur. De versterking van
het wijk- en buurtbeheer mogelijk te maken staat eveneens hoog genoteerd op mijn wensenlijst voor de komende periode.

Op dit moment wordt er door de afdelingsprogrammacommissie nog hard gewerkt aan het programma voorstel, dat in zijn geheel aan de D66-leden ter stemming zal worden voorgelegd. Als lijsttrekker zal ik dan ook met plezier de visie, zoals die zal worden verwoord in het D66 verkiezingsprogramma, kenbaar maken."

De lijstvolgorde van de overige kandidaten wordt eind november bekend, nadat alle D66 leden hierover hebben kunnen stemmen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.