Bijgewerkt: 2 december 2021

Werkloosheid neemt snel toe in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
23-09-2009

De werkloosheid in Amstelveen en omliggende gemeenten loopt snel op. Uit cijfers blijkt, dat er eind juli 2009 in Amstelveen 28 procent meer mensen stonden ingeschreven bij het UWV, als niet-werkende werkzoekende dan in juli vorig jaar.

Dit blijkt uit een overzicht van de regionale arbeidsmarktontwikkelingen van het UWV. Eind juli stonden bij het UWV 1.587 Amstelveners geregistreerd als niet-werkende werkzoekende, of 4,5 procent van de beroepsbevolking. Het betreft 759 mannen en 828 vrouwen. Tweederde van hen is al meer dan een halfjaar op zoek naar een baan.

Meer dan de helft van de werkzoekenden (869) is ouder dan 45 jaar; 94 zijn jonger dan 27 jaar. De toename in Amstelveen gaat sneller, dan gemiddeld in de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam. Daar deed zich in een jaar tijd een toename van de werkloosheid voor met 14 procent. Het percentage werklozen in Amstelveen is met 4,5 procent nog wel de helft lager dan het hele gebied (9 procent).

Het landelijk gemiddelde is 6,5 procent, waar de Amsterdamse regio ruim bovenuit komt. Niet verrassend is dat het aantal vacatures afneemt. Eind juli had het UWV Werkbedrijf in Groot Amsterdam 3.126 openstaande vacatures. Een jaar geleden waren dat er 5.302. Ook in buurgemeenten loopt de werkloosheid op.

Voor Uithoorn werd een stijging geconstateerd van 30 procent vergeleken met juli vorig jaar, voor Aalsmeer 38 procent, voor De Ronde Venen 30 procent, voor Ouder-Amstel 44 procent, voor Amsterdam 11 procent en voor Diemen 26 procent.

Het UWV Werkbedrijf houdt op donderdag 1 oktober 2009 van 14 tot 20 uur voor de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Ronde Venen en Uithoorn een banenmarkt op het Werkplein in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer-Amstel 2. Meer dan twintig werkgevers presenteren zich, evenals opleiders en reintegratiebureaus.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS