Bijgewerkt: 21 juli 2024

Werk aan de weg op A9

Nieuws -> Regio

Bron: Amstelveens Weekblad
11-07-2007

Het zal de automobilist niet zijn ontgaan dat er volop gewerkt wordt aan het groot onderhoud van de rijksweg A9. Van de A9 wordt het gehele traject tussen de knooppunten Velsen en Holendrecht aangepakt. In eerste instantie gaat Rijkswaterstaat vooral aan de slag op het gedeelte tussen Badhoevedorp en Holendrecht, oftewel het traject door Amstelveen. Hier worden vier ‘kunstwerken’ (bruggen en viaducten) onder handen genomen. Verder komt er een nieuwe asfaltlaag en worden de vangrails en de verlichting vernieuwd.

A9 reparatie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Op de A9 richting Badhoevedorp en Holendrecht zijn bijdezijds 3 smalle rijstroken aangebracht. Dit levert op diverse plaatsen veel verwarring, met name bij op- en afritten. Zodra het verkeer toeneemt, loeit de politiesirene vanwege de diverse botsingen.De hinder blijft volgens Rijkswaterstaat beperkt. ,,Vorige week waren er wat problemen doordat de belijning door de regen was gaan uitlopen,” zegt woordvoerster Margit Wedema van Rijkswaterstaat Noord-Holland. ,,Daardoor was niet meer goed te zien waar de witte en de gele lijnen liepen. Maar dat is inmiddels opgelost. Tijdens de werkzaamheden zijn er drie rijstroken beschikbaar in beide richtingen. Wel zijn die wat smaller dan normaal. Ook moeten afritten op bepaalde momenten tijdelijk worden afgesloten.”

De werkzaamheden op het traject Badhoevedorp/Holendrecht duren tot en met 19 augustus 2007. Daarna is het gedeelte tussen Badhoevedorp en Velsen aan de beurt. Hier verwacht Rijkswaterstaat wel grote problemen, omdat hier in de richting Amstelveen slechts één versmalde rijstrook beschikbaar blijft. Automobilisten die minstens drie keer per week dit traject berijden, hebben het aanbod gekregen kosteloos gebruik te maken van alternatieven, zoals openbaar vervoer, reizen via een Park and Ride terrein of met shuttlebussen.

Amstelveners die bijvoorbeeld in Haarlem of omgeving werken, komen hiervoor in aanmerking. Mensen zijn automatisch benaderd als hun kenteken minstens drie keer per week op dit traject wordt gesignaleerd. Gebruik maken van het aanbod betekent wel het afzien van rijden over dit stuk A9 in de drie maanden dat het werk duurt. Dat wordt gecontroleerd.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.