Bijgewerkt: 21 februari 2024

Wereldschoonmaakdag op zaterdag 16 september 2023

Nieuws -> Milieu

Bron: Gemeente Amstelveen/Wikipedia
06-09-2023

Wereldschoonmaakdag (World Cleanup Day) is een jaarlijks wereldwijd sociaal actieprogramma gericht op de bestrijding van het wereldwijde probleem van vast afval, waaronder het probleem van afval op zee. Het wordt gecoördineerd door de wereldwijde organisatie Let's Do It! World, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Tallinn, Estland.

Op zaterdag 16 september 2023 is het Wereldschoonmaakdag (World Cleanup Day). Op deze dag gaan vrijwilligers de wijken in om zwerfafval te verzamelen. U kunt zelf zwerfafvalacties houden of meedoen met de georganiseerde schoonmaakactie vanuit de gemeente. De actie duurt van 10.00 tot 12.00 uur* (inloop vanaf 09.30 uur) en start op verschillende locaties in Amstelveen. Locaties:

Westend, Westwijkplein 3 - Westwijk*

Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 - Bovenkerk*

De Meent, Orion 3 - Waardhuizen/ Middenhoven

De Bolder, Groenhof 140 - Groenelaan

Buurtkamer, Lindenlaan 75 - Keizer Karelpark

Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 - Bankras/ Kostverloren

Operabuurt - Bankras / Kostverloren (adres volgt na aanmelden)

Pluspunt, Smeenklaan 1 - Patrimonium

Nieuw Vredeveld (Repair Café), Rembrandtweg 428 - Elsrijk

Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 - Randwijck

* De schoonmaakactie bij Wijkcentrum Westend start om 12.00 uur en bij het Noorddamcentrum om 14.00 uur.

Opruimacties op De Poel. De Lions Club Amstelveen en diverse andere verenigingen gaan dit jaar ook op het water aan de slag. Op De Poel en op de vaarroute richting de Koenensluis in het Amsterdamse Bos wordt drijvend zwerfvuil verzameld.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

De Wereldschoonmaakdag bracht op 19 maart 2022 ook in Amstelveen veel mensen op de been

Aanmelden Wereldschoonmaakdag. Wilt u meedoen aan de Wereldschoonmaakdag? U kunt zich aanmelden via duurzaamamstelveen@gmail.com. Wilt u regelmatig zwerfafval opruimen? Dan kunt u een opruimpakket aanvragen. Dit pakket bestaat uit een grijper, een houder voor een afvalzak en een setje handschoenen. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op de pagina Zwerfafval opruimen.

Zwerfafval melden. Ziet u veel zwerfafval liggen of merkt u dat er vaak zwerfafval op de stoep ligt? Dan kunt u een melding maken via de Fixi-website of de Fixi-app. De app kan worden gedownload in de App Store of Play Store.

De eerste Wereldschoonmaakdag vond plaats op 15 september 2018, maar bouwt voort op de successen van eerdere wereldwijde schoonmaakacties. Het doel van Wereldschoonmaakdag 2018 was om 5% van de wereldbevolking (of ongeveer 380 miljoen mensen) te betrekken. Hoewel het doel niet werd gehaald, werden wereldwijd 18 miljoen mensen direct gemobiliseerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.