Bijgewerkt: 18 juni 2024

Welkom Outlook, exit Hotmail

Nieuws -> Internet

Bron: Microsoft / Amstelveenweb / Wikipedia
04-08-2012

Chris Jones, vicepresident van Microsoft's Windows Live maakte op 3 augustus 2012 op zijn weblog bekend, dat het bedrijf stopt met Hotmail en alle accounts kunnen worden verhuisd naar de nieuwe website: Outlook.com.

'Sinds de lancering van de Outlook.com, een paar dagen geleden, waren we verrast en verbaasd hoeveel mensen de upgrade hebben uitgevoerd. In slechts een paar dagen hebben we gezien dat vele miljoenen mensen upgraden naar Outlook.com. '

outlook Amstelveen
(Bron Microsoft - 2012)

Screenshot van het inlogscherm van Outlook.com


Volgens mr Jones is het upgraden naar Outlook.com gemakkelijk, het maakt niet uit van welke dienst men momenteel gebruikt maakt. In de komende dagen wordt gekeken naar hoe de upgrade lukt vanuit andere diensten.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het niet nodig is om een nieuwe account voor  Outlook.com aan te maken - u kunt upgraden met de Hotmail-account die u al gebruikt. Uw instellingen en gegevens worden verhuisd naar Outlook.com en naar uw telefoons en cliënten, zoals Outlook dat met de Outlook Connector deed. Die zullen allemaal blijven werken, net als vroeger. Deze instructies zijn bruikbaar voor alle e-mailadressen die op dit moment gebruik maken van Hotmail, inclusief @hotmail.com, @ msn.com, @ live.com, enz.

Hoe te upgraden

De eenvoudigste manier om te upgraden is: Log in om te Outlook.com - ga naar http://outlook.com - log-in met uw bestaande Hotmail-account (@ hotmail.com, @ msn.com, @ live.com, etc.)

Belangrijk is: meldt u niet aan voor een nieuwe account, log gewoon in met uw bestaande Hotmail-account. U hoeft niet uw adres te wijzigen in Outlook, in feite, als u zich aanmeldt voor een nieuw adres, is er geen manier te combineren, of de nieuwe account samen te voegen met uw oude account.

Hotmail?

Hotmail (officieel Microsoft Hotmail, voorheen Windows Live Hotmail en MSN Hotmail) is een gratis web-based e-mail dienst van Microsoft als onderdeel van Windows Live. Het was één van de eerste web-based e-maildiensten en werd opgericht door Sabeer Bhatia en Jack Smith. Zij lanceerden dit in juli 1996 als 'Hotmail' en werd overgenomen door Microsoft in 1997 voor een geschatte 400 miljoen dollar. Kort daarna werd het omgedoopt tot 'MSN Hotmail'. De laatste versie werd uitgebracht in 2011 en in augustus 2012 weer opgedoekt om plaats te maken voor Outlook.

Outlook?

Microsoft Outlook is een personal information manager van Microsoft, beschikbaar als een aparte applicatie en als onderdeel van de Microsoft Office suite. Niet te verwarren met Outlook Express, een klein e-mail- en nieuws cliënt die gratis wordt meegeleverd met de Internet Explorer versies vanaf 4.0 tot 9.0.

De huidige versie is Microsoft Office Outlook 2010 voor Windows en Microsoft Office Outlook 2011 voor de Apple machines. Hoewel het programma vooral wordt gebruikt als een e-mail toepassing, bevat het ook een kalender, task manager, contact manager, notities enz.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.