Bijgewerkt: 26 mei 2024

Weisz nieuwe blikvanger Dela Martinus

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
11-09-2008

VOLLEYBAL

Hoewel het aan Nederlands toptalent niet ontbreekt is de spelverdeler van het Duitse nationale team Kathleen Weisz (24) een van de grote blikvangers in het vernieuwde damesteam van volleybalkampioen DELA Martinus. Hoewel pas 24, werd Kathleen Weisz (lengte 1,71 meter) de afgelopen drie jaar tot de drie beste spelverdelers van Duitsland gerekend.

Weiss Amstelveen
(Volleyball Verband Deutschland - 2008)

Kathleen Weiss


Afgelopen seizoen werd zij bij de verkiezing speelster van het jaar als spelverdeler tweede achter Anja Krause. De Duitse bondscoach Giovanni Giudetti ziet haar als een van de grootste talenten van Duitsland. Zij speelde vorige week nog met het Duitse team drie oefenwedstrijden tegen Oranje.

Weisz speelde al zestig interlands, kwam uit voor de club Schwerin VC, maar koos nu voor DELA Martinus, omdat zij denkt onder trainer Avital Selinger de sprong naar de in­ternationale top te kunnen maken. Selinger, nog één maand bondscoach, gaat het komende seizoen de kar trekken van het eerste damesteam van DELA/Martinus als trainer /coach.

Selinger Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Avital Selinger


Selinger heeft voor DELA/Martinus gekozen omdat hij dagelijks wil werken met een groep jonge ambitieuze talenten. De verwachting is dat het damesteam van DELA Martinus ondanks het afgesproken vertrek van de meeste topspeelsters voldoende op sterkte wordt gebracht om een belangrijke rol te blijven spelen in de A-league.

DELA Martinus kon een aantal grote Nederlandse talenten aan zich binden, zoals de pas 17-jarige Robin de Kruijf, die van Heutink/Pollux kwam, Judith Pietersen (19), Maret Grothues (19) en Myrthe Schoot (20), die voor Plantina Longa speelden; QuirineOosterveld (18) kwam van Tau-rus uit Houten, uit de eigen kweek kwam libero Reni Ankoné (22), terwijl de 17-jarige AnneBuijs en 20-jarige Niki Hoevenaars vorig seizoen al deel uitmaakten van de hoofdmacht, evenals de ervaren internationals Caroline Wensink en Francien Huurman.

Nog meer ervaring en vooral karakter wordt ingebracht door Wieneke Verweij, die al vele jaren voor Martinus speelde, maar vorig jaar uitweek naar plaatsgenoot AMVJ. Buijs en De Kruijf maken deel uit van Jong Oranje, Grothues, Wensink en Huurman maken deel uit van oranje. Judith Pietersen herstelt van een langdurige blessure.

Manager blijft Hergen Epema. DELA / Martinus zal dan ook evenals voorgaande twee jaren deelnemen aan de Indesit European Champions League, ondanks de hoge kosten, die deelname aan de sterkste competitie van Europa met zich meebrengen. Het bestuur van Martinus is hard bezig om via sponsors de Champions League-begroting gedekt te krijgen.

Sportieve prestaties van Kathleen Weiss:

2001 Jeugd Olympiade 1ste plaats

2001 Jeugd Kampioenschap 4de plaats

2002 Junior Championship 8e plaats

2003 Junior World Cup 5e plaats

2006 Duits kampioen en Cup winnaar

2006 World Cup in Japan 11e plaats

2007 Cup Winners' Cup

2007 Europees kampioenschap in België & Luxemburg 6e plaatsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.