Bijgewerkt: 14 juli 2024

Wegwerkzaamheden op de Amstelveenseweg

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Dienst Zuidas Amsterdam
17-06-2012

Vanaf 11 juni tot 31 oktober 2012 zijn er wegwerkzaamheden op de Amstelveenseweg. Het werk vindt plaats tussen de ringweg A10 (zuidzijde) en de Van Nijenrodeweg. Hier wordt dan de rijweg en het kruispunt met de De Boelelaan aangepast om de doorstroming te verbeteren.

Daarnaast is voor het VUmc een nieuw gebouw in aanbouw, waarvoor een toegang nodig is vanaf de Amstelveenseweg. Deze werkzaamheden worden gecombineerd uitgevoerd.

Gevolgen wegwerkzaamheden:

•De Amstelveenseweg richting de ringweg A10/Amsterdam Centrum is vanaf de Van Nijenrodeweg tot de De Boelelaan voor het autoverkeer afgesloten. Bestemmingsverkeer in die richting heeft toegang tot en met het Schokkerspad. Vanuit de A10/ Amsterdam Centrum richting Amstelveen kan het verkeer doorrijden

•Vanuit de De Boelelaan kan het autoverkeer niet linksaf de Amstelveenseweg inrijden.

•De Van der Boechorststraat is vanaf de Van Nijenrodeweg in de rijrichting naar de De Boelelaan afgesloten, met uitzondering van het openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten.

•Het openbaar vervoer op de Amstelveenseweg richting A10/Amsterdam Centrum wordt omgeleid via de Van Nijenrodeweg → de Van der Boechorststraat → De Boelelaan → Amstelveenseweg. Informatie over de aangepaste route vindt u op connexxion.nl en gvb.nl

•Het autoverkeer richting A10/Amsterdam Centrum rijdt via de Van Nijenrodeweg → de Buitenveldertselaan → De Boelelaan.

•Fietsers richting Amsterdam Centrum rijden tijdelijk aan de westzijde van de Amstelveenseweg.

Amstelveenseweg Amstelveen
(Bron Dienst Zuidas - 2012)

Omleidingen rond de Amstelveenseweg in Amsterdam


Zuidas

De Amsterdamse Zuidas is in ontwikkeling. Met de nieuwe kantoren, woningen en voorzieningen groeit ook het aantal bezoekers en daarmee de belasting op de bestaande wegen, fietspaden en het openbaar vervoer netwerk.

Goede bereikbaarheid is een belangrijke kracht van Zuidas: binnen 7 minuten met de trein naar Schiphol, direct bereikbaar vanaf de snelweg, vanuit de binnenstad makkelijk met metro, tram of fiets en straks ook met de Noord/Zuidlijn. Om stedenbouwkundige ambities van Zuidas waar te maken en de bereikbaarheid van Zuidas op orde te houden, ook in de toekomst, worden er nu maatregelen genomen.

Bereikbaarheid

Deze maatregelen bestaan uit een betere aansluiting van Zuidas op het regionale openbaar vervoersnetwerk, een groter en verbeterd station Amsterdam Zuid en een uitgebreid netwerk van fietspaden met voldoende fietsenstalling. Om de toename van het verkeer op te vangen en in goede banen te leiden, is een verbetering van toegangswegen en aanpassing van de drukste kruispunten nodig.

Dit betekent, dat nu en ook de komende jaren voortdurend gewerkt wordt aan wegen, kruisingen en fietspaden om knelpunten in het verkeer op te lossen of voor te zijn. Maar ook vanwege tijdelijke situaties door de bouw, of aanleg van nieuwe infrastructuur zal er werk aan de weg zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zuidas.nl/werk-in-uitvoeringAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.