Bijgewerkt: 24 februari 2024

Wegens succes 'Test de OV-Chipkaart' uitgesteld

Nieuws -> Regio

Bron: Stadsregio Amsterdam
26-11-2009

De actie in het kader van 'Test de OV-chipkaart' is voorlopig uitgesteld. Alle 10.000 OV-chipkaarten van de actie zijn verkocht, de laatste ging afgelopen weekend over de toonbank. De campagne was gericht op de bewoners van 12 gemeenten rondom Amsterdam. Het doel van de actie was, om hen bekend te maken met het gemak van de OV-Chipkaart.

OV chipkaart Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Een OV-chipkaart lezer bij een tramhalte in Amstelveen


Initiatiefnemers werken aan een alternatief aanbod om aan vraag te beantwoorden, het is nog niet bekend wanneer de actie vervolg krijgt. Afgelopen vrijdag ging de portier nog wel de straat op in de gemeente Edam-Volendam. De overige 12 gemeenten worden voorlopig echter niet bezocht. De portier werd ingezet om de deuren open te houden voor winkelend publiek.

Samen met twee promotiedames maakte hij de actie rondom de OV-chipkaart bekend. Stadsregio Amsterdam benadrukt met de actie dat met het openbaar vervoer ‘deuren opengaan’ en dat het eenvoudig is te reizen naar de binnenstad van Amsterdam door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Fileleed en parkeerproblemen worden voorkomen.

De geplande acties in: Aalsmeer, Amstelveen, Beemster, Diemen, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Oudekerk aan de Amstel, Purmerend, Uithoorn, Monnickendam, Wormer, Zaanstad en Oosthuizen zijn geannuleerd.  

Onverwachts succes

Het succes van de actie - opgezet door de Stadsregio Amsterdam en de vervoersbedrijven Arriva, Connexxion en GVB - overtreft alle verwachtingen. Door de run op de OV-chipkaarten moest de mogelijkheid om online een OV-chipkaart te kopen tot driemaal toe tijdelijk stopgezet worden om alle inwoners de gelegenheid te geven van het aanbod gebruik te maken. De initiatiefnemers werken gezamenlijk aan een alternatief om aan de wens van de geïnteresseerden tegemoet te komen.

Alternatief

Vooraf was op een goede respons gerekend gezien het aantrekkelijke aanbod. Maar dit resultaat heeft alle verwachtingen overtroffen. De 10.000 OV-chipkaarten waren zelfs zo snel uitverkocht, dat veel mensen te laat waren. De Stadsregio Amsterdam is druk in gesprek met de vervoerders om mensen, die achter het net gevist hebben, een alternatief aanbod te doen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden op de website www.testdeovchipkaart.nl

De campagne

Het doel van de ‘Test de OV-chipkaart’ campagne is om de inwoners van de 15 gemeenten rondom Amsterdam zelf het gemak van de OV-chipkaart en het openbaar vervoer te laten ervaren. De OV-chipkaart kon online voor € 3,95 - in plaats van de reguliere € 7,50 - besteld worden. Reizen met de OV-chipkaart werd extra aantrekkelijk gemaakt door op iedere kaart € 10,- gratis saldo te zetten.

De 11 gemeentes rond Amsterdam worden niet meer bezocht totdat er een alternatief bekend is, hieraan wordt gewerkt. Edam-Volendam is de enige locatie die wel is bezocht.

De gemeenten die niet bezocht worden totdat een alternatief bekend is zijn:

- Aalsmeer

- Amstelveen

- Beemster

- Diemen

- Haarlemmermeer

- Landsmeer

- Oostzaan

- Oudekerk aan de Amstel

- Purmerend

- Uithoorn

- Monnickendam

- Wormer

- Zaanstad

- OosthuizenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.