Bijgewerkt: 26 september 2023

Wegdekken van het viaduct aan de Ouderkerkerlaan liggen op hun plek

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2020

Afgelopen week (2-2020) werden de laatste wegdekken bij het viaduct Ouderkerkerlaan ingehesen. Deze enorme operatie, uitgevoerd door aannemer BAM, heeft in totaal vier nachten geduurd. 'Het viaduct krijgt steeds meer vorm, in de eindsituatie ontstaat een totaal vernieuwd knooppunt met een verbeterde overstap tussen de tramhalte en het vernieuwde kruispunt met bus voorzieningen en fietsenstallingen. Met het inhijsen van de wegdekken zijn we weer een stap dichterbij.' - aldus Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Het wegdek ligt op 48 betonnen liggers van 21,6 meter, met een gewicht van 24 ton per ligger. Verder plaatste de aannemer BAM, 110 funderingspalen, 140 ton wapeningsstaal en 1100 m³ beton voor de wanden en vloeren. Voor de werkzaamheden is één van de grootst beschikbare telekranen ingezet.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Het Ouderkerkerlaan viaduct op 17 december 2019


De aannemer maakt veel gebruik van ‘prefabricatie’. Dit betekent dat constructie elementen al zijn voorgebouwd in de fabriek. Voordeel hiervan is dat het bouwwerk op locatie snel in elkaar kan worden gezet. Wat hierna volgt is onder andere het opnieuw asfalteren van het viaduct en aanbrengen van nieuwe bestrating, verlichting en stoplichten. Ook de werkzaamheden bij de fietstunnel worden afgerond. De gemeente stelt een groenplan op voor het opnieuw aanplanten van bomen en struiken. Deze groen herinrichting zal als laatste onderdeel uitgevoerd worden. De werkzaamheden duren nog tot oktober 2020.

De verbreding van het viaduct bij knoop Ouderkerkerlaan is één van de projecten die vooruitlopen op de werkzaamheden aan de A9. Hiermee vergroot de gemeente de capaciteit van het gemeentelijk wegennet en zorgt voor een betere bereikbaarheid en doorstroming.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.