Bijgewerkt: 19 april 2024

Weer wietplantages ontdekt in twee woningen in Westwijk Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
12-05-2017

Deze week zijn op last van de burgemeester van Amstelveen een woning aan de Jane Addamslaan en een woning aan de Guido van Dethlaan voor drie maanden gesloten. Beide woningen waren ingericht om wiet te kweken. De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal op basis, waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.



In beide woningen was door de politie een wietplantage aangetroffen. In een woning aan de Jane Addamslaan zijn 192 wietplanten aangetroffen. Bij deze woning had het niet veel gescheeld, of er was brand uitgebroken, aangezien één stuk bedrading al was doorgebrand. In de woning aan de Guido van Dethlaan zijn enkele wietplanten aangetroffen en ruim 500 potten met daarin potgrond. In een van de kweekruimten stond een droogrek met daarop 2.8 kilo wiettoppen. Ook was sprake van diefstal van energie.

Melden. Mocht u in uw omgeving merken, ruiken of het vermoeden hebben dat sprake is van een wietplantage, meldt dit dan bij de politie, of de gemeente via Actie Schijnwerper. Een melding kan ook anoniem ingediend worden. Mede door signalen van oplettende inwoners heeft de gemeente ook deze keer kunnen optreden. Wietplantages in een woning kunnen gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot brand en (water)overlast.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.