Bijgewerkt: 19 mei 2024

Weer succesvol weekend voor honk- en softbal

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Smit
01-10-2012

Heren softbal 1 van DVH was reeds zeker van de eerste plek na de reguliere competitie, wat het thuisvoordeel in de Holland Series opleverde, die volgende week zaterdag (6 oktober 2012) om 14.00 uur gaan beginnen. Als generale repetitie werd het reeds uitgeschakelde Spikes in Spijkenisse op een 2-10 en een 2-12 nederlaag getrakteerd.

softbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Softbal wedstrijd


Dames softbal 1 presteerde helaas minder in de ‘best of five’ serie wedstrijden om lijfsbehoud in de overgangsklasse. Onze Gezellen uit Haarlem bleek met 0-2 en 3-4 net een maatje te sterk, waardoor DVH dus op de rand van degradatie staat. Volgende week zaterdag, ook om 14.00 uur, het vervolg in Haarlem en nog een misstap kunnen de dames zich dus niet meer veroorloven.

Op zondag 30 september 2012 ontving honkbal 1 mede promotie kandidaat OVVO uit Amsterdam, om onderling uit te maken, wie er met kampioen Zuidvogels mee mag promoveren naar de landelijke tweede klasse. Eigenlijk het enige wapenfeit van OVVO bleek een 0-1 voorsprong in de eerste slagbeurt van de bezoekers, want daarna was het alleen nog maar DVH wat de klok sloeg.

Via 9-1 in de gelijkmakende eerste slagbeurt werd soepel in 7 innings met 20-6 gewonnen. Homeruns van Franklin van Willigenburg, Patrick Schuchard en Matthew Scholten waren tekenend voor het slaggeweld van DVH. De tweede promotie in twee jaar tijd, een knap staaltje werk van het nog behoorlijk jonge team.

De topsport junioren deden in Alkmaar ook goede zaken. Door winstpartijen op Centrals uit de Bilt en Onze Gezellen uit Haarlem, kan een plek in de play-offs voor het landskampioenschap de meiden bijna niet meer ontgaan. Een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Victrix uit Alkmaar moet het ticket voor de play-offs veilig stellen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.