Bijgewerkt: 3 december 2021

Weer enorme politiecontrole in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: AT5 / Politie NL
06-11-2014

Er was weer een grote politieactie met 13 controleteams in Amstelveen op donderdagmiddag 6 november 2014. Op 24 oktober 2014 werden bij een soortgelijke actie nog 31 auto's in beslag genomen - meldt de Amsterdamse omroep AT5.Een politiewoordvoerder liet AT5 weten, dat er tot 18 uur, zes aanhoudingen zijn verricht tijdens de controle. Het gaat om drie verdachten die worden verdacht van poging tot inbraak, een iemand die een wapenstok in zijn wagen had en twee personen met vervalste documenten. Daarnaast heeft de belastingdienst voor 15.000 euro aan openstaande boetes geïnd. Ook zijn acht auto's in beslag genomen.


Politie, Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst controleerden gedurende de dag en avond ruim 250 voertuigen op het Stadsplein. Bij de controle werd gebruik gemaakt van zogenoemde ANPR-apparatuur; hiermee werden kentekens van langsrijdende voertuigen op de A9 en Amsterdamseweg razendsnel gescand. Bij de kentekens van gestolen auto’s, of voertuigen die eerder in verband zijn gebracht met criminaliteit volgde een hit. Ook wanneer een kentekenhouder gezocht wordt, met een ongeldig rijbewijs rijdt, openstaande boetes of belastingschulden heeft, gaf de kentekenscanner een melding. Motoragenten hebben de betreffende voertuigen vervolgens van de weg gehaald en overgebracht naar een controlelocatie aan het Stadsplein

Resultaten

Tijdens de controle zijn 9 personen aangehouden, onder meer, omdat zij drugs, valse documenten en verboden wapens bij zich hadden en omdat zij geen identiteitsbewijs konden tonen. Agenten hebben 32 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en gladde banden. Daarnaast hebben meerdere personen openstaande boetes betaald. De Belastingdienst heeft 31 voertuigen in beslag genomen en ruim 40.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd.

Interactie met burgers

Medewerkers van politie en gemeente stonden tijdens de controle op het Stadsplein bij een stand, waar zij met burgers hebben gesproken over onder andere Burgernet en het bellen van 112 bij verdachte situaties. Ook stond het Mobiele Media Lab op het Stadsplein: een politietruck met een onderzoeksruimte, waar burgers werd gevraagd om input te leveren op de werkwijze en communicatiemiddelen van de politie. Tijdens de korte sessies in de truck werd gesproken over woninginbraken, het nemen van preventieve maatregelen en deelnemers werd gevraagd om de preventieflyers- en folders van de politie te beoordelen.

Ook was er ruimte om andere tips en ideeën met de aanwezige politiemensen te delen. Het Mobiele Media Lab wordt landelijk ingezet om de verbinding en interactie aan te gaan met burgers met als doel om alle on- en offline activiteiten van de politie zo goed als mogelijk te laten aansluiten bij de behoefte van mensen. Het Mobiele Media Lab zal komende maanden door het hele land te zien zijn.

Extra alert tijdens donkere dagen

In de donkere maanden van het jaar neemt de kans op woninginbraken toe en daarom neemt de politie extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken. Met verkeerscontroles, waarbij gebruikt gemaakt wordt van kentekenherkenning komt de politie op een eenvoudige manier in contact met mogelijk verdachte personen en bekenden van de politie. Naast gerichte verkeerscontroles surveilleert de politie in de donkere avonduren uren extra vaak met zowel agenten in uniform als in burger.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS