Bijgewerkt: 18 juni 2024

Weer ellende op afrit 5 van de rijksweg A9 in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveenweb
23-01-2013

Zoals dat al vaker gebeurt, zoals op 21 december 2012, was er op woensdagmiddag 23 januari 2013 om 13 uur 25 weer een aanrijding. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing in Amstelveen, op de Keizer Karelweg bij de A9, afrit 5 naast het viaduct.

aanrijding Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De kruising Keizer Karelweg en afrit 5 van de A9 op woensdag 23 januari 2013 om 13 uur 50


De botsing betrof een blauwe Citroën Xsara stationwagen en een grijze Volkswagen Golf, waar bij de ene auto van de afrit naar beneden kwam en de ander van onder het viaduct door. Vooral de voorkant van de Citroën werd zwaar beschadigd en werd bijna tegen een verkeerslicht gedrukt, maar kwam net op tijd tot stilstand. Er was wel een ambulance opgeroepen, maar het is niet bekend of de bestuurders gewond raakten.

aanrijding Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De blauwe Citroën Xsara staat beschadigd en verlaten op de kruising Keizer Karelweg en afrit 5


De politie sloot de kruising gedeeltelijk af voor het aankomende verkeer en de Citroën werd weggesleept. Deze kruising is heel gevaarlijk, want vaak rijden de autobestuurders nog even snel door het rode verkeerslicht en de gevolgen zijn bekend. De aanrijding gebeurde bijna op dezelfde manier als in december 2012. De politie doet onderzoek in de zaak.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.