Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Weer detaillisten vertrekken uit Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-03-2011

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

In het Stadshart van Amstelveen zijn weer mutaties aanstaande, waarbij een lokale detaillist verdwijnt ten faveure van (internationale) ketenbedrijven. Opvallendste voorbeeld is het aanstaande vertrek van Van Dun Schoenen uit de Binnenhof.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Modewinkel van Claudia Sträter aan de Rembrandtweg 51


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Café Du Monde aan het Stadsplein 14


Als datum werd aanvankelijk 1 augustus 2011 genoemd, maar omdat Unibail-Rodamco (UR) nog geen nieuwe huurder had is afgesproken, dat Van Dun uiterlijk 1 januari 2012 vertrekt. De zaak zal zich gaan vestigen in Groenhof.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

BINK fietsen en reparaties aan de Galerij 162


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Feestwinkel Party World aan de Galerij 156


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De Wereldwinkel aan de Galerij 160


Ook Café Du Monde op de hoek van het Stadsplein en de Rembrandtweg zal verdwijnen. Hiervan is de toekomst nog ongewis. UR wil dat vertrek per 1 mei 2011 effectueren, maar de horeca-exploitant verzet zich. Als nieuwe huurder wordt het Italiaanse fornuizenmerk Boretti/ Art & Cooking genoemd. Deze wil desgevraagd bevestigen noch ontkennen.

Bekende lokale MKB'ers als Martha de Groot, Martinez, Latin en Perlo gingen deze twee zaken reeds voor en verdwenen uit het Stadshart. Inmiddels is bekend, dat Unibail-Rodamco ook de huur wil ontbinden van de winkels aan Galerij, hoek Rembrandtweg (waaronder Claudia Sträter, de feestwinkel Party World , Bink en de Wereldwinkel). Hier zou één grote zaak moeten komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.