Bijgewerkt: 6 december 2023

Week van de ontmoeting 2023 bij de Stichting Brentano

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Brentano
17-08-2023

"Mensen doen ertoe en ontmoeten helpt daarbij". Eenzaam zijn wilt niemand, toch heerst het bij ouderen veel. Maar liefst één op de tien voelt zich namelijk erg eenzaam en krijgt slecht één keer per maand bezoek. Tijdens de week van de eenzaamheid organiseert Brentano: De week van de ontmoeting met aanschuifdiners en veel leuke activiteiten.

Tijdens de Week van de Eenzaamheid staan mensen centraal die weinig of geen vrienden en kennissen hebben. Het aanschuifdiner en de activiteiten zijn speciaal voor mensen die behoefte hebben contact te leggen met anderen. "iedereen voelt zich wel eens eenzaam of alleen. Bij eenzaamheid voel je je niet verbonden. Er is minder contact met andere mensen dan je zou willen. We zijn ons ervan bewust dat er vaak meer achter eenzaamheid zit. Mensen doen ertoe en ontmoeten helpt daarbij", legt Marjolijn Windt medewerker Sociaal Cultureel Werk bij Brentano uit. Bij Brentano is er gekozen om het de 'Week van de ontmoeting' te noemen. "Dat klinkt namelijk veel positiever."

Foto Amstelveen
(Bron Brentano - 2023)

Flyer van Brentano

Aanschuifdiner en stoelyoga. In de 'Week van de Ontmoetring' wordt daarom het aanschuifdiner georganiseerd en zullen ze samen met hun welzijnspartners deze week vele activiteiten organiseren waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten. "Het Keizer Karel Park organiseert deze week bijvoorbeeld 'Beweeg en Eet Mee in het KKP!', waarin de deuren open staan voor iedereen om mee te doen met beweeg- en eet- activiteiten", vertelt Marjolijn met veel enthousiasme.

Bijzonder dit jaar zijn ook twee lessen stoelyoga voor mantelzorgers aangeboden door Mantelzorgenmeeer. Voor de ouderen staat op 27 september en 4 en 5 oktober 2023 een heerlijk 3-gangendiner klaar om de ouderen met elkaar in verbinding te brengen en even goed in de watten te leggen. Wil jij graag meedoen met de 'Week van de ontmoeting' van Brentano? Voor meer informatie of hulp bij vervoer: bel 06- 41419456 of kijk op https://www.brentano.nl/homepage/voordewijk/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.