Bijgewerkt: 17 juni 2024

Week van The Beatles in bibliotheek Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
23-05-2014

Aalsmeer - Van 6 t/m 14 juni 2014 is het de Week van The Beatles. Het is dan precies 50 jaar geleden, dat The Beatles in Nederland waren. In deze week valt er genoeg te beleven in bibliotheek Aalsmeer. Kom naar de tentoonstelling, luister naar het verhaal, of bezoek het live concert.

De tentoonstelling is van 6 t/m 14 juni toegankelijk tijdens openingstijden van de bibliotheek en het Cultuurpunt Aalsmeer en geeft een kijkje in de unieke boeken, platen, foto's en affiches van The Beatles. Op schermen zijn beelden van het Polygoon journaal te bewonderen en natuurlijk wordt ook de muziek niet vergeten.Op 6 juni van 16.30 tot 17.30 kunt u getuigen zijn van de onthulling van de juist niet zo bekende verhalen over de The Beatles. Dan komen twee unieke verhalenvertellers naar bibliotheek Aalsmeer: Willem Eveleens Maarse en Jan van Veen. In een dubbelinterview worden zij samen uitgedaagd door journalist Han Carpay en fotograaf Arjen Vos.

Als afsluiting van de week van The Beatles is er het daverende concert, natuurlijk met alle hits van toen. Aanvang op 14 juni is om 15.00 uur. Voor zowel de verhalen als het concert is de toegang gratis, maar wel even reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken. De week van The Beatles is een samenwerking tussen de Bibliotheek Amstelland en Cultuurpunt Aalsmeer. Ook Boekhuis Aalsmeer laat deze week niet ongemerkt voorbijgaan. Adres: Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat 19a Aalsmeer

The Beatles?

The Beatles waren een Engels rock band die gevormd in Liverpool, in 1960. Met John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, werden zij algemeen beschouwd als de grootste en meest invloedrijke act van de rock tijdperk. Geworteld in de muziekstijlen skiffle , beat en 1950 rock and roll, de Beatles is later geëxperimenteerd met verschillende genres, variërend van pop ballads tot psychedelische- en hard rock, vaak waarin klassieke elementen op een innovatieve manier werden gebruikt. In de vroege jaren 1960, hun enorme populariteit eerst ontpopt als "Beatlemania", maar later als hun song-writing ervaring verfijnde, zij werden gezien als een belichaming van de idealen van de sociaal-culturele revoluties van de jaren 1960.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.