Bijgewerkt: 27 september 2022

Week 44-2020 de 70 woorden door stadsdominee Werner Pieterse

Nieuws -> Kerk

Bron: Werner Pieterse/Protestants Amstelveen
26-10-2020

Zomaar in de krant las ik woorden van een wijze vrouw die vertelde over haar moeder, Allerzielen en gedenken:

'onze relatie met de doden blijft altijd levend
omdat onze herinneringen blijven veranderen'Toen ik erover nadacht begon ik het een troostrijke gedachte te vinden, want dat zou zomaar kunnen betekenen dat we iedere dag de ander nog meer leren kennen en dat wie we missen ons nooit voorgoed verlaten zal.

Een paar woorden om even stil te staan in een snelle tijd. Ter inspiratie, om over te peinzen, om op te reageren, door te sturen, wat je wil. 70 woorden verschijnt onregelmatig, maar altijd op maandag. Eerdere edities zijn te vinden op: www.wernerpieterse.nl Werner Pieterse is stadsdominee in Amstelveen en predikant in de Amstelveense Paaskerk.


Dag van gedenken in Paaskerk Amstelveen

Voor wie steek jij een kaars aan op 1 november? Allerzielen begint een traditie te worden voor gelovigen en ongelovigen. Meer en meer mensen gedenken jaarlijks op 1 november mensen die zijn overleden en staan zo stil bij wie de ander was en nu voor jou is. Dat kan met tekst, muziek, gedichten en beeld. Of door een kaars aan te steken.

Zoals stadsdominee Werner Pieterse het zo mooi verwoord: ‘Zolang we de namen blijven noemen van wie we missen zijn ze bij ons, leven ze met ons mee. Gedenken is plaatsmaken voor de ander. We staan stil bij wie de ander was en nu voor je is’.

Daarom is de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, open op zondag 1 november 2020 van 16.00 - 18.00 uur. Om te gedenken een kaars aan te steken of stil te zijn. Uiteraard onder naleving van de strikte coronamaatregelen (1,5 meter, mondkapje, noteren contactgegevens en niet meer dan 30 personen binnen).
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.