Bijgewerkt: 29 november 2023

Week-17 2019 politieberichten Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
01-05-2019

'De afgelopen week (17-2019) hebben we, naast onze andere werkzaamheden, zo'n 110 meldingen gehad en verwerkt. We hebben hier een kleine greep uit de gebeurtenissen voor je uitgelicht. Zo hebben we meldingen van inbraak en vechtpartijen gehad, en konden we een aantal keren ter plekke hulp verlenen' - meldt Politie Amstelveen op hun Facebook pagina.

Het aantal inbraken lijkt de laatste tijd terug te lopen, goed nieuws dus! Zo hebben we de afgelopen week slechts 2 meldingen gehad, waarvan 1 melding een mislukte poging bleek. De andere inbraak is helaas wel gelukt. Een vrouw trof bij thuiskomst een overhoop gehaald huis aan. De daders zijn waarschijnlijk via het badkamerraam naar binnen geklommen. Iedere kamer was grondig doorzocht en de spullen lagen door het hele huis. Er is zelfs een plint van het keukenblok weggesloopt om te kijken of er iets achter lag! De daders hebben een aardige buit weten te bemachtigen. Via de buurt preventieapp is men erachter gekomen dat er ook camerabeelden aanwezig waren, deze worden nu onderzocht.

Tijdens Koningsnacht hebben we gelukkig helemaal geen inbraakmeldingen gehad. Onze preventie boodschappen op Facebook en op onze tekstkarren lijken dus wat geholpen te hebben. Het blijft natuurlijk zaak om zelf alert te blijven, ook op gewone dagen. Kijk wat je zelf aan inbraakpreventie kunt doen op: www.politie.nl/themas/woninginbraak. En wist je dat er nu ook een Politie app is, waarmee je snel een melding of tip kunt sturen over bijvoorbeeld een verdachte situatie, inclusief een foto of video? Download de app gratis in de App Store en voor Android en kijk voor meer informatie over deze app op: www.politie.nl/themas/politie-app.html…

Hulpverlening en reanimatie. Na een noodoproep kwamen onze collega’s ter plekke voor een reanimatie. Ze troffen een 71-jarige bewoner aan die tijdens schoonmaakwerkzaamheden op hoogte over de reling van zijn balkon was gevallen. De man was niet meer aanspreekbaar en had zware verwondingen opgelopen. Het Mobiel Medisch Team kwam snel ter plekke en nam de zorg voor het slachtoffer van ons over. Voor onze collega’s was het een aangrijpende gebeurtenis en zij hebben nazorg ontvangen van ons Team collegiale ondersteuning. De man heeft de val helaas niet overleefd.

Een 41-jarige vrouw liep op de provinciale weg te ijsberen. Het verkeer kon haar ternauwernood ontwijken. Een toevallig passerende ambulance heeft haar van de weg geplukt en getracht onder controle te houden. Bij aankomst troffen wij een verwarde agressieve vrouw aan die zei dat ze stemmen hoorde en dacht dat ‘ze haar kwamen halen’. Het ambulancepersoneel kon wel wat ondersteuning van ons gebruiken zodat de vrouw niet weer de weg op kon rennen. Er was geen contact met de vrouw te krijgen en in samenspraak met diverse instanties is besloten om haar per ambulance naar de Jellinek kliniek te vervoeren voor verdere behandeling.

Vorige week kwam er een krasse 93-jarige dame bij bureau Amstelveen melding maken dat de sleutel van haar woning niet meer in haar slot paste. Hierdoor kon zij haar huis niet in. Ze begreep er niets van en ze gaf ook aan dat er al meerdere keren jongens in haar huis waren geweest die spullen zouden verplaatsen. De dame leek verward en we hebben haar naar huis begeleid. Bij aankomst bleek dat ze de verkeerde sleutel had gebruikt. We hebben contact met haar familie gezocht om haar op te komen halen. Twee dagen later, na bezoek aan een huisarts, bleek dat de verwardheid een delier was, veroorzaakt door een blaasontsteking. Voor meer informatie over het herkennen van een delier kun je kijken op: www.thuisarts.nl/delier/ik-wil-delier-vroeg-herkennen

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Feestvierders voor restaurant Abina in Amstelveen tijdens de Koningsdag op 27 april 2019


Bij Hotel Café Restaurant Abina is tijdens Koningsdag een tiener ernstig gewond geraakt. We kregen een melding dat een tiener een dakraam op zijn hoofd had gekregen. Het dakraam was door onbekende oorzaak van een van de naast gelegen woningen naar beneden gevallen. We hebben het gebied rondom het podium direct afgezet. De exacte toedracht van het incident is nog niet bekend en het onderzoek loopt nog. Het slachtoffer heeft ernstig hersenletsel opgelopen en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Na een melding van een vechtpartij aan de Dorpsstraat hebben collega’s meerdere mensen staande gehouden. Bijna alle betrokkenen waren onder invloed van alcohol. Wat de exacte aanleiding was van de vechtpartij is nog niet duidelijk maar er zijn meerdere bloed- en ook gebroken neuzen gevallen.

Fraude met betaalmiddelen. Steeds vaker krijgen we mensen aan het bureau die aangifte komen doen van fraude. Dit kan met betaalmiddelen zijn, bijvoorbeeld bankrekeningfraude of het verkrijgen van de gegevens (rekening- en pasnummers, inlogcodes etc.) via skimming of phishing. Maar ook fraude met creditcards, bankpas of betaalkaarten komt veelvuldig voor. Fraude via ‘Geldezels’ (je rekening wordt misbruikt om zwart geld wit te wassen), pakket fraude en fraude via Marktplaats (‘de een-cent-overmaken-truc’) zijn aan de orde van de dag. Zorg dus dat je up-to-date bent en informeer je goed! Bijvoorbeeld via: www.politie.nl/themas/fraude-met-betaalproductenen www.fraudehelpdesk.nl Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Bel bij: Spoed 112 en Geen spoed 0900-8844!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.