Bijgewerkt: 29 september 2023

Weblog bijdrage van Walter B. Vervenne

Nieuws -> Politiek

Bron: Walter B. Vervenne
02-03-2016

Elke week vertelt een gemeenteraadslid iets over zijn, of haar werk als raadslid. Deze week het woord aan VVD-raadslid Walter Vervenne:

'Ik start mijn bijdrage met een gehouden surprise party op zaterdagmiddag 20 februari 2016 i.v.m. de 35ste verjaardag van ons bestuurslid Tom Coumans. Bijna alle fractie- en bestuursleden waren aanwezig. Wij zijn, naast de politiek, ook een vriendenkring.

Zondag 21 februari, als het nog steeds regent en stormt, de agenda voor de komende fractievergadering gepakt de stukken gelezen en aantekeningen gemaakt. Mijn dochter komt langs, drinken we een heerlijk glas en eten een hapje.

Maandag 22 februari, een relaxed fractieoverleg met, na afloop, een fluitje bij Thijs.

Dinsdag 23 februari commissie RWN: Belangrijke onderwerpen op de agenda zijn “herbestemming van het kantoorpand KPMG” en de Woonvisie natuurlijk. De insprekers betreffende  de herbestemming spreken duidelijke taal over hoe er over de plannen gedacht wordt. Alle drie zijn blij met deze ontwikkeling doch willen wel dat er ook naar hen geluisterd wordt. Groen, veiligheid en woongenot zit in de genen van alle Amstelveners toch ! Maar voor mij was die avond het hoogtepunt de bespreking van de Woonvisie. De inbreng en zienswijze van de woordvoerders was na de inspreekavond weliswaar bekend, maar viel mij de kwaliteit van D66-Floor’s bijdrage op. Maar het belangwekkendst was toch de beantwoording en positie van het College. Herbert Raat hield een vlammend en zeer overtuigend betoog en ik wist opnieuw, dat dit College collegiaal optrekt. Een warm gevoel bij mij en de kritiekasters muis stil.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Walter. B. Vervenne, gemeenteraadslid van VVD-Amstelveen en lid van de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), woordvoerder van Verkeer en vervoer


Woensdag 24 februari mijn Probus-84 lunch met Jan van Galen als gastspreker over het onderwerp Radio en TV journalistiek. Elke twee weken een vrienden bijeenkomst bij een eenvoudige broodmaaltijd. Wel voorafgegaan door een goed glas witte wijn natuurlijk. Voor de VVD Amstel- en Meerlanden Schiphol woordvoerders mag ik een coördinerende rol vervullen en onderhoud contact met onze Tweede Kamer fractie. Zie o.a. het Stibbe LIB initiatief. Trouwens onze wethouder Schiphol wordt wel door vakmensen ondersteund heb ik mogen vaststellen.

Donderdag 25 februari In de namiddag met de 51 naar het Waterlooplein De Dokwerker. Indrukwekkend elke keer weer. Mij aangemeld voor de manifestatie Bewoners Vereniging Meander Bewoners op 8 maart 2016. Ja daar wil ik bij zijn om te luisteren en de sfeer te proeven. Al heel lang ben ik een bekende voor deze actiegroep. En heb meerdere keren uitleg gegeven over motieven en raadsbesluiten, welke door vrijwel de gehele Raad gesteund, op de SP na, zijn aangenomen. Neen deze BVMB blijft vasthouden aan het tunnelconcept, waarbij de gedachte is, dat er dan een mooi park voor de Meander  komt te liggen en geen A 9 meer te zien zal zijn. Zij gaan voorbij aan het feit, dat de A9 niet alleen bereden wordt door mensen die alleen maar Oost-West v.v. rijden, maar dat je ook nog een keer de A9 op en af moet kunnen. De noodzakelijke infrastructuur boven de tunnel wordt voor het gemak vergeten. Enorme fly-overs voor de ramen van de Meandertorens. En wat te denken over de verkeersafwikkeling richting Stadshart? Alleen via één oprit en afslag Oost en dan de Groen van Prinstererlaan richting Rembrandtweg ? Herbestemming KPMG pand wordt nu besproken, omdat eindelijk bekend is, hoe het er voor hun deur uit gaat zien. Blijkbaar heeft Amstelveen een leefbare, werkbare en betaalbare uitvoering voor elkaar gekregen.

Vrijdag 26 februari is de dag van Rien Alink. Zijn boekpresentatie “Ode aan Vermeer” werd door velen aangehoord met aan het einde een staand applaus. Duidelijk kenmerk in zijn gedichten is de door hem vermeende erotiek in de schilderijen. Ik zal zijn bevinding nog zorgvuldig nalezen.

Zaterdag 27 februari zet ik mij aan het denken wat in dit weblog waard is vermeld te worden.

En dan zondag 28 februari. Dat was een feest in de Arena.  AJAX speelde en nog wel tegen AZ. Eén keer per seizoen met de hulp van kleinzoon Thomas lukt het 4 kaartjes te bemachtigen. Mijn zoon, twee kleinzonen en opa op de tribune zagen het spektakel AJAX-4 vs AZ-1 en was ik de politiek even vergeten.

Met liberale groet, Walter B. Vervenne'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.