Bijgewerkt: 15 april 2024

Wat is eigenlijk een cloud PVR?

Nieuws -> Technologie

Bron: Amstelveenweb/Ziggo/Wikipedia/
28-08-2019

Cloud (wolk) computing is de op verzoek beschikbaar maken van computersysteembronnen, met name gegevensopslag en rekenkracht, zonder direct actief beheer door de gebruikers. De term wordt over het algemeen gebruikt om datacenters te beschrijven die voor veel gebruikers via het internet beschikbaar zijn. Grote wolken, die vandaag de dag overheersen, hebben vaak functies die verdeeld zijn over meerdere locaties vanaf centrale servers. Clouds, of wolken kunnen beperkt zijn tot één organisatie (enterprise clouds, of beschikbaar zijn voor veel organisaties (public cloud). Cloud computing is afhankelijk van het delen van middelen om coherentie en schaalvoordelen te bereiken.

Netwerk DVR (NDVR), of netwerk persoonlijke videorecorder (NPVR), of netwerk persoonlijke videorecorder (NPVR), of digitale videorecorder voor externe opslag (RS-DVR) is een netwerk gebaseerde digitale videorecorder (DVR) die is opgeslagen op de centrale locatie van de aanbieder in plaats van bij de consument thuis. Traditioneel werd media-inhoud opgeslagen op de settopbox van een abonnee, maar bij NDVR bezit de serviceprovider een groot aantal servers, waarop de media-inhoud van de abonnees wordt opgeslagen. De term cloud PVR wordt door bijvoorbeeld door ZIGGO gebruikt voor hun versie van deze technologie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De nieuwe Mediabox Next van Ziggo is 622 gram zonder de zware en stroom vretende harddisk


Net als de settopboxen voor Persoonlijke VideoRecorders (PVR's) in huis, maken de PVR-diensten in de cloud het mogelijk om de tijd en/of de plaats van de uitgezonden televisie te verschuiven. Het belangrijkste verschil tussen cloud PVR diensten en PVR set-top boxen is dat bij een cloud PVR dienst de fysieke opname niet bij de gebruiker thuis wordt gemaakt op een harde schijf die in zijn set-top box is ingebouwd, maar op afstand in de cloud (server). De inhoud wordt vervolgens vanuit de cloud gestreamd naar een of meer gebruikersapparaten.De nieuwe Mediabox Next van Ziggo heeft 4K Ultra HD met HDR ondersteuning en kan tot 400 uur aan programma’s opnemen. Het apparaat wordt door Arris International Limited geleverd. Technische specificaties: behuizing: 160x230x35mm, Broadcom 7252S: HEVC Support / 4K@60p - 10 bits / Transcoding, cloud opslagruimte: 400 uur, 3 GB RAM @ 2133MHz, 512 MB NAND Flash, 8 DVB-C tuners, Dual-band wifi (2,4GHz, 5GHz) 802.11ac, 3x3 LED's en voorpaneel knoppen (geen 7-segment display), Nagra NOCS3/NASC3 met ELK ondersteuning, energieverbruik: Actief: 9,68W / Standby: 0,23W en het gewicht is 622 gram.

Als een systeem niet beschikbaar of offline is, wordt vaak genoemd als een van de grootste nadelen van cloud computing. Aangezien cloud computing systemen op het internet gebaseerd zijn, zijn service onderbrekingen altijd een ongelukkige mogelijkheid en kunnen zich om welke reden dan ook voordoen. Dat is ook het nadeel van het op cloud gebaseerde video systeem van Ziggo, want als de servers het tijdelijk begeven, zijn de opgenomen programma’s en films door geen enkele gebruiker kunnen afgespeeld worden. Bekijk ook de Ziggo abonnementen hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.