Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Warme zomer eist veel barbecue slachtoffers

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Nederlandse Brandwonden Stichting
31-07-2014

De Nederlandse media verspreidt berichten over de vele barbecue-slachtoffers die deze zomer al geëist heeft. 41 mensen werden vanaf 1 april 2014 opgenomen in één van de drie Nederlandse brandwondencentra. - meldt de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het weer is heerlijk, dus wij gaan barbecueën!


'Een alarmerend aantal,' aldus brandwondenarts Jos Vloemans. 'Niet alleen, omdat dit het topje van de ijsberg betreft, maar ook omdat we nog vele mooie dagen in augustus en september in het verschiet hebben.' Betekent, dat de Brandwonden Stichting nu gaat uitleggen hoe je veilig moet barbecueën? Nee. Met een belerend toontje zeggen hoe het moet, werkt namelijk niet. Bovendien weet iedereen best wel, hoe het zit: gebruik alleen aanmaakblokjes om de barbecue aan te steken.

Wat we wel doen is iedereen aanraden de online BBQ-test te maken. Na 8 vragen weet je precies, wat je moet doen als iemand opeens in brand staat tijdens het barbecueën. Bovendien maak je kans op een BBQ-diner bij top-chef Julius Jaspers. Doe hier de barbecue-test.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.