Bijgewerkt: 14 juli 2024

Wandelpad komt op de Nesserlaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-12-2006

De Gemeente Amstelveen is bezig om in december een wandelpad aan de Nesserlaan achter de rij populieren aan te leggen. Hiermee wordt een jarenlange wens van bewoners uit de wijk Waardhuizen/Middenhoven vervuld, meldt de gemeentelijke website.

Nesserlaan  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De Nesserlaan op 5 december 2006 met het toekomstige wandelpad


Het wandelpad wordt halfverhard, ongeveer 1,5 km lang en vormt een voor voetgangers veilige verbinding met de Bovenkerkerweg. De werkzaamheden zijn gestart op maandag 4 december 2006 en nemen bijna drie weken in beslag.

De Nesserlaan is een verbindingsweg tussen de Bovenkerkerweg en de Amsteldijk-Zuid. De weg is eigenlijk te smal voor het gemotoriseerde verkeer, dat daar dagelijks door heen dendert. Als iemand op de fiets daar durft te komen, moet hij erg uitkijken, omdat de passerende auto’s af en toe gevaarlijke capriolen uithalen. Als de mensen daar ook nog braaf gaan wandelen, moeten ze gewoon op de autoweg lopen, want er is (nog) geen voetpad aanwezig.

In ieder geval wordt de situatie op de Nesserlaan gedeeltelijk beter voor de wandelaars, maar voor de fietsers verandert er niets. Het wandelpad komt aan de zuidkant van de Nesserlaan tussen Bovenkerkerweg en de derde ingang naar Waardhuizen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.