Bijgewerkt: 25 juni 2024

Wandelen, met mensen ontmoeten en genieten van het contact

Nieuws -> Sociaal

Bron: Roads Maatjesproject
04-04-2013

Het Maatjesproject koppelt deelnemers met een psychiatrische achtergrond

Elke twee weken spreken Angelique en Reinier af om samen met de honden, Google en Gadget, te wandelen. Lekker in het park, of gewoon in de buurt. Onderweg komen ze andere mensen tegen en vaak wordt er een praatje gemaakt over de honden. Contacten worden op deze manier heel gemakkelijk gelegd. En dat is juist het doel van de wandeling. Angelique en Reinier vormen namelijk een maatjeskoppel.

roads Amstelveen
(Foto Roads - 2013)

De labradoodles Google en Gadget


Het Roads Maatjesproject heeft hen gekoppeld. Reinier is autistisch en hij wil graag in de samenleving meedraaien maar dit is vanwege zijn ziekte soms lastig. Geen enkele autist is hetzelfde en bij Reinier werd deze diagnose pas op latere leeftijd gesteld. Sociale contacten opbouwen is altijd moeilijk voor hem geweest. De ontmoeting met zijn maatje Angelique en de honden is dan ook heel fijn.

Angelique was op zoek naar meer voldoening in haar leven en wilde graag haar honden daarin betrekken.”Ik ben bewust minder gaan werken en ik vind het veel voldoening geven om samen met mijn honden iets voor een ander te kunnen betekenen. Het is mooi om te zien hoe Reinier van het contact geniet, zowel met de honden als met de mensen die we tegenkomen”, aldus Angelique.

Het Maatjesproject koppelt deelnemers met een psychiatrische achtergrond die weinig sociale contacten hebben aan vrijwilligers. In onderling overleg bepaalt het maatjeskoppel wat ze gaan ondernemen.

Een deelnemer en vrijwilliger worden bij het Roads Maatjesproject altijd op basis van gezamenlijke interesses aan elkaar gekoppeld. En Reinier is gek op dieren. “De honden van Angelique zijn labradoodles, ik ben opgegroeid met boxers en die hebben een heel ander karakter maar ik vind het contact erg leuk”, zegt Reinier.

Bent u op zoek naar interessant vrijwilligerswerk? Het Roads Maatjesproject is altijd op zoek naar vrijwilligers. Bel of mail gerust, wij geven graag (vrijbijvend) meer informatie.

Roads Maatjesproject maakt onderdeel uit van de organisatie Roads/Arkin. Roads houdt zich op 40 locaties in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Hoofddorp bezig met herstelondersteuning, rehabilitatie, dagbesteding, activering, toeleiding naar werk, reïntegratie, behandeling, training, scholing en alles, waarmee participatie en perspectief geboden kan worden aan mensen met een psychosociale, psychische, psychiatrische en/of verslavingsachtergrond. Meer info: www.roadsmaatjesproject.nl Meer info over autisme: www.autisme.nl

Labradoodle?

Een Labradoodle is een hond ontstaan door het kruisen van de Labrador Retriever en de dwergpoedel rassen. De term verscheen in 1955 eerst, maar werd niet echt bekend tot 1988, toen de mix werd gebruikt als een allergeen-vrije geleidehond en werd zeer populaire. De labradoodles zijn op dit moment niet beschouwd als een ras door de Fédération Cynologique Internationale.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.