Bijgewerkt: 27 mei 2024

Walking Football in Amstelveen op 27 maart 2019

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
08-03-2019

Return of the legends. Dat kan zo maar gebeuren als op woensdag 27 maart 2019 het Walking Football start bij gastheer Sporting Martinus. Wat zou het mooi zijn om de derby te laten herleven met de Old Stars van Sporting Martinus tegen Roda’23. Natuurlijk zijn ook alle andere liefhebbers en voetbalclubs welkom om aan dit leuke initiatief gratis deel te nemen.

Wat is Walking Football (Wandelvoetbal)? Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

Foto Amstelveen
(Bron AmstelveenSport - 2019)Wandelvoetbal is een variant van het verenigingsvoetbal die erop gericht is om mensen boven de 50 jaar bij het voetbal te betrekken als ze door een gebrek aan mobiliteit of om andere redenen niet in staat zijn om het traditionele spel te spelen. De sport kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Hoewel gebaseerd op het verenigingsvoetbal, is het belangrijkste verschil in de regels, van standaardvoetbal, dat als een speler een vrije trap naar de andere kant toekent. Deze beperking, samen met een verbod op dia tackles, is zowel gericht op het vermijden van blessures als op het vergemakkelijken van het spelen van de sport door degenen die fysiek benadeeld zijn. De manier, waarop de sport wordt beoefend bevordert de cardiovasculaire conditie en zorgt voor de minste stress op het lichaam. Het helpt de deelnemers ook om een actieve levensstijl in stand te houden.

Bij het voetballen werd het spel oorspronkelijk gespeeld zonder keepers (hoewel keepers nu in sommige variaties spelen) en het is van cruciaal belang dat de bal nooit boven de heuphoogte wordt geschopt. Verschillende voetballen worden gebruikt in de binnen- en de buitenvariaties van de sport. Wanneer binnenshuis gespeeld wordt, wordt een futsale bal van maat 4 gebruikt. Bij buitenspelen gaat het om een traditionele voetbal. De grootte van het veld kan variëren afhankelijk van de locatie. De lengte moet van 20 tot 40 meter zijn en de breedte tussen de 15 en 30 meter. De sport kwam in juli 2014 onder de aandacht van het grote publiek, toen een zender in Engeland televisiereclame met voetbalwedstrijden uitgezonden om hun diensten te promoten.

Programma woensdag 27 maart 2019

10.15 uur: inloop clubhuis Sporting Martinus op Sportpark Overburg met kopje koffie

10.30 uur: introductie van WF-ambassadeur Sonny Silooy

11.00 uur: training onder leiding van Sonny Silooy

12.00 uur: einde en tijd voor de nazit met een kopje soep uur: training onder leiding van Sonny Silooy

12.00 uur: einde en tijd voor de nazit met een kopje soep

Aanmelden: Liefhebbers en verenigingen: Mieke Regelink - 088-8585105 m.regelink@amstelveensport.nl Sporting Martinus leden: Michel Becker - 0622937639

info@sportingmartinus.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.