Bijgewerkt: 26 mei 2024

Waarschuwing politie ivm Italiaanse roofmethode

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
02-06-2008

Een man roofde zondagavond 1 juni 2008 rond kwart voor twaalf op de Panamalaan (Amsterdam) een tas uit een stilstaande auto. Net nadat het slachtoffer geparkeerd had, werd het rechter achterportier opengerukt en de tas van de vloer weggenomen. Het slachtoffer greep tevergeefs de hengsels nog vast, maar de dader was sterker.

Laptop Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een laptop in een auto


De bestuurster had haar auto even aan de kant van de weg gezet om te bellen. De dader rende weg richting van de C. van Eesterenlaan, waar hij zich aansloot bij twee anderen. De vrouw staakte bij het zien van de overmacht haar achtervolging.

In Amsterdam-Oost is er sprake van een toename van diefstallen van tassen en laptops door de zogenaamde “Italiaanse methode”. Daders slaan daarbij toe bij auto’s die even stilstaan of soms staan te wachten bij verkeerslichten. De politie adviseert dan ook om waardevolle spullen goed weg te bergen, zodat ze niet via een open raam, het inslaan van een ruit, of het opentrekken van een portier gepakt kunnen worden. Rechercheurs van wijkteam Balistraat hebben de zaak in onderzoek

Wat zijn de Italiaanse (roof)methodes?    • Methode 1: De dief heeft de code van de afstandbediening van uw auto gekopieerd en als u stopt bij een verkeerslicht, worden de afgegrendelde deuren van de auto met een druk op de knop geopend en de eventuele waardevolle spullen (laptop, handtas) van de stoelen naast, of achter de bestuurder gestolen.

    • Methode 2: Het glas van de rechterportier van de auto wordt kapotgeslagen met een hamer en zo worden de waardevolle spullen gestolen.

    • Methode 3: Als u na een grote inkoop uw auto inlaadt, worden de spullen gestolen door de dieven op een scooter, of een fiets tijdens het inladen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.