Bijgewerkt: 3 juni 2023

Waarschijnlijk is de vermiste Amstelveense duiker gevonden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
09-07-2013

Met hulp van de Koninklijke Marine heeft de politie dinsdag 9 juli 2013 een lichaam geborgen in de Nieuwe Meer. Forensisch onderzoek aan het lichaam wordt gedaan om de identiteit vast te stellen.

Het zou kunnen gaan om de Amstelveense duiker die sinds 20 november 2011 vermist werd toen hij in groepsverband in de Nieuwe Meer aan het duiken was. De politie zette toen een grootschalige zoekactie op touw.


Grotere kaart weergeven De Nieuwe Meer in Amsterdam

De bodem van het hele meer werd gescand met sonarapparatuur en er zijn vele duiken gemaakt door specialisten om hem te vinden. Met behulp van de marine werd maandenlang gezocht, helaas zonder resultaat.

Informeel zijn vrijwilligers van de stichting Signi Zoekhonden daarna met zoekacties doorgegaan. Op 6 juli 2013 heeft de stichting tijdens een zoekactie met honden en sonarapparatuur iets aangetroffen, wat een lichaam zou kunnen zijn. Signi meldde hun resultaat bij de politie, waarna een specialistisch team van de Landelijke Eenheid én de hulp van de Koninklijke Marine werd ingeroepen om de plek nader te onderzoeken.

Duikers haalden na onderzoek vandaag om 18.15 uur een lichaam in duikkleding naar boven. Het lichaam wordt veiliggesteld om de identiteit van de persoon zo snel mogelijk vast te kunnen stellen. De familie van de vermiste duiker is door een familierechercheur van de politie geïnformeerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.