Bijgewerkt: 26 mei 2024

WK roeien op de Bosbaan

Nieuws -> Sport

Bron: WK Roeien
03-08-2006

Uit totaal 52 landen komen ploegen naar de Bosbaan. Er zijn 134 mannenploegen ingeschreven en 86 damesploegen. Totaal: 220 boten. Het totaal aantal roeiende deelnemers komt daarmee op 674, waarvan 433 mannen en 241 vrouwen. Dat meldt de organisatie van de WKJ 2006.

De Nederlandse equipe bestaat uit vier ploegen. Eén dames dubbelvier bestaande uit Swana van Schaardenburg, Charlotte Slabbers, Kirsten Wielaard en Olivia van Rooijen. Bij de heren werd eveneens een dubbelvier ingeschreven, Philip van de Linde, Willem Sprokholt, Yorrick Wilton en Bob van Velsen, een ongestuurde vier bestaande uit de gebroeders Tycho en Vincent Muda, Govert Viergever en Alex van der Gaag.

Daarnaast werd er een acht aangemeld: Thijs van Luijck, Michiel Brunet, Paul Frijters, Frank van Ploeg, Kilian Yntema, Michiel Zittersteijn, Jip Italianer, Tim Christen gestuurd door Ran van Horen. De ploegen worden gecoacht door Vincent de Loos, Ludo de Man, Nienke van Zijp en Pauline Luijnenburg. De sterkst bezette klasse is de jongens dubbeltwee met 28 boten. Opvallend is het verschil in het aantal deelnemende achten. Maar liefst dertien jongensachten verschijnen aan de start, tegen vijf damesboten.

Programma Toernooi

Het wereldkampioenschap roeien wordt gehouden van 2 tot en met 5 augustus 2006. Het Bosbaan terrein is dan onofficieel geopend en er zijn beperkt voorzieningen.

Donderdag 3 augustus wedstrijddag herkansingen

Vrijdag 4 augustus wedstrijddag Halve finales

Zaterdag 5 augustus wedstrijddag Finales

Sluitingsceremonie na de laatste wedstrijd gevolgd door een 'farewell party'.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.