Bijgewerkt: 26 mei 2024

Vrouwenloopgroep de Linde op de Midzomernachtcross

Nieuws -> Sport

Bron: Conchita Willems
23-06-2008

Op 20 juni 2008, de langste vrijdagavond van het jaar, organiseerde Atletiekvereniging Startbaan de Midzomernachtcross in het Amsterdamse Bos. Bij de Bosbaan liepen ruim 2.000 mensen de kilometerloop die ze hadden uitgekozen.

Voor de Vrouwenloopgroep uit Amstelveen was dit de 5 kilometerloop. De goede training van Stichting Be InterACTive in samenwerking met Cardanus blijkt te werken. Be InterActive is een stichting die sport als middel gebruikt voor de ontwikkeling van vrouwen en meisjes met diverse culturele achtergronden. Naast de looptraining was ook kennis over verantwoord eten en een gezonde leefstijl erg belangrijk. Voeding van nieuwe Amstelveners in hun land van herkomst bevat over het algemeen minder verzadigde vetten en meer groente en fruit.

Vrouwenloopgroep Amstelveen
(Conchita - 2008)

Vrouwenloopgroep de Linde


Eenmaal in Amstelveen komen ze in aanraking met westerse energierijke voedingsmiddelen en leidt de consumptie hiervan vaak tot gewichtstoename. Voorts spelen ook culturele aspecten een belangrijke rol. In het dagelijks leven van veel niet-westerse gemeenschappen is het gewoon dat er bij elk samenzijn met familie of vrienden veel zoete lekkernijen op tafel komen.

De tweede en derde generatie nieuwe Amstelveners hebben vaak al een andere kijk op lichaamsgewicht en voeding. Zij zijn meestal in Nederland opgegroeid. Ook doen niet-westerse immigranten in het algemeen minder aan lichaamsbeweging. Zij fietsen minder vaak en nemen dan de auto of openbaar vervoer.

De sportieve buitentrainingen stimuleren naast de lichamelijke ontwikkeling ook de persoonlijke ontwikkeling. Sociale betrokkenheid met oude en nieuwe Amstelveners is een groot goed. De vrouwen gingen lachend samen over de finish!!!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.