Bijgewerkt: 24 februari 2024

Vragen over de scooter van in Amstelveen doodgeschoten man

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-06-2013

In Amstelveen, bij Sportpark het Loopveld, werd in de ochtend van vrijdag 14 juni 2013 door een voorbijganger een dode man aangetroffen. Het blijkt te gaan om de 45-jarige Frank Iesberts uit Amsterdam. De man is door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Het team dat deze zaak onderzoekt, is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de zwarte snorfiets van het slachtoffer.

Rond middernacht kreeg de politie meerdere meldingen van mensen die schoten hadden gehoord in de omgeving van de Kalfjeslaan. Ter plaatse gekomen agenten troffen toen hulzen aan, maar geen slachtoffer.

Rond half zeven zag een voorbijganger een dode man liggen bij de bosjes, zo'n 100 meter van de eerder aangetroffen hulzen. Vermoedelijk is het slachtoffer beschoten, weggerend en toen doodgeschoten. Frank Iesberts was een bekende van de politie en het gaat hier waarschijnlijk om een afrekening in het criminele circuit.

vespa Amstelveen
(Bron Politie NL - 2013)

Een zwarte Vespa Piaggio C38 met rode schokdempers


Het slachtoffer is donderdagavond 13 juni op zijn Vespa Piaggio scooter van huis gegaan. We vermoeden, dat het slachtoffer de scooter ergens heeft achtergelaten, of gestald. Het team, dat de zaak onderzoekt is nu op zoek naar zijn scooter. Het gaat om een zwarte Vespa Piaggio C38, bouwjaar 2012, met kenteken F200KD.

We tonen een afbeelding van een soortgelijke scooter. Het opvallende aan de scooter van het slachtoffer was, dat hij rode schokdempers(vering) bij het voorwiel had. Wie weet, waar deze scooter staat, of heeft de scooter ergens gezien?

Heeft u tips? Neem dan contact op met de politie Amsterdam via het tipformulier, of bel (gratis) de Opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.