Bijgewerkt: 26 september 2022

Vrachtwagens uit het Oude Dorp van Amstelveen!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
04-06-2018

Ook vorige week was het weer raak in het Oude Dorp van Amstelveen. Een Spaanse vrachtwagen reed het Dorp binnen ondanks alle waarschuwingsborden. Te grote vrachtwagens kunnen de draai niet maken, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. Geparkeerde auto’s en straatmeubilair moeten het dan ontgelden.

Met mijn nieuwe collega wethouder Floor Gordon zat ik net op het terras van restaurant Haddock om bij te praten. ‘Dat gaat niet goed’, zeiden we tegen elkaar toen de vrachtwagen richting de Chinees restaurant Royal San Kong reed. Vervolgens op een drafje naar de truck en de chauffeur geholpen om terug te rijden naar de Bajes en daar zijn weg te vervolgen.

Foto Amstelveen
(Bron Herbert Raat - 2018)

Wethouder Raat in actie in het Oude-Dorp


Ondanks alle maatregelen rijden voornamelijk buitenlandse chauffeurs toch nog altijd het Oude Dorp in. Bij het napraten kwam een medewerker van Haddock met een creatieve oplossing. ‘Is het een idee om voor het Oude Dorp een poort te zetten, zoals in parkeergarage’s? Zo weten chauffeurs van grote vrachtwagens dat ze niet verder moeten’. We hebben afgesproken om het idee voor te leggen bij de nieuwe wethouder van verkeer Rob Ellermeijer. Wellicht zorgt het ervoor dat ook chauffeurs die volkomen op hun navigatie rijden op tijd rechtsomkeer maken. Aan de andere kant moet het Dorp natuurlijk ook bereikbaar blijven voor de hulpdiensten zoals de brandweer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.