Bijgewerkt: 17 juni 2024

'Vorst en Volk' lezing door Dorine Hermans in Bibliotheek Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
16-10-2013

Lezing van Dorine Hermans 'Vorst en Volk' op dinsdag 29 oktober 2013 in Aalsmeer

Sinds 1890 hebben we al geen man meer op de troon gehad. Volgens Dorine Hermans reden te meer om een beter beeld te krijgen van onze koning. In een van haar boeken omschrijft zij het beeld als charmant, zeer gesteld op zijn privacy, geen mediavriend, leuk verlegen soms, veel slimmer dan zijn imago doet denken, en stiekem genietend als het protocol een beetje in de soep loopt.

Hermans Amstelveen
(Foto Bob Bronshoff - 2007)

Historica Dorine Hermans


Oktober is maand van de geschiedenis en het thema dit jaar is Vorst en Volk. Dorine Hermans zal spreken over de eerste schreden van Willem-Alexander op zijn koningspad en de voorbereidingen op zijn nieuwe rol als vorst. Daarnaast zal zij zijn koningschap – na de ‘gewone’ Koningin Juliana en de ‘zakelijke’ Beatrix – in historisch perspectief plaatsen.

Het blijft vooralsnog de vraag welke invulling de nieuwe vorst aan zijn functie zal geven, maar het zal een vorm zijn die past bij de veranderingen die Nederland de komende tijd doormaakt en bij de traditie. De lezing is voor eenieder ook een mooie voorbereiding op de allereerste Koningsdag waarbij koning Willem-Alexander Amstelveen zal bezoeken.

Dorine Hermans studeerde geschiedenis. Ze publiceerde over het koninklijk huis in onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant en was vaste medewerker van Elsevier. Samen met Daniela Hooghiemstra schreef zij diverse boeken over het koningshuis.

Lezing van Dorine Hermans - Vorst en Volk op dinsdag 29 oktober 2013 - Aalsmeer - 20.15 - 22.00 uur. Prijs € 12,50, pashouders € 10,00 en in de voorverkoop €1,00 korting. Kaarten zijn te verkrijgen in alle Amstelland Bibliotheken en online via www.debibliotheekamstelland.nl Adres: Bibliotheek Aalsmeer Marktstraat 19A 1431 BD Aalsmeer Tel: 0297-325905Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.