Bijgewerkt: 18 juni 2024

Voortvluchtige Ierse man is in Amstelveen aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
25-02-2014

Operation Return III, het project, waarbij gezochte voortvluchtige Britse criminelen in beeld worden gebracht, werpt zijn vruchten af. Naar aanleiding van Operation Return III zijn bij de Amsterdamse politie, bij Meld Misdaad Anoniem en bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) de nodige tips binnengekomen, ook over personen van wie geen foto is getoond.

Bij de politie kwam informatie binnen over een vermoedelijk Engels sprekende man die zich in Amstelveen zou ophouden. De man zou een zware crimineel zijn die in het buitenland gezocht wordt en die gebruik zou maken van een valse identiteit. Deze zaak werd onder leiding van een officier van justitie door rechercheurs van een Boven Regionaal Rechercheteam in onderzoek genomen.

Al vrij snel kreeg men in Amstelveen de bewuste man in beeld. Op donderdagavond 20 februari 2014 is de man bij een verkeerscontrole staande gehouden. De man legitimeerde zich met een paspoort, dat weliswaar aan hem was uitgegeven, maar was voorzien van een onjuiste naam. De 36-jarige man bleek door de autoriteiten van Ierland gezocht te worden op verdenking van doodslag op een 29-jarige Ierse man in oktober 2011. Omdat er een Europees Aanhoudingsbevel (EAB) tegen hem liep, heeft de politie hem direct aan kunnen houden.

Bij onderzoek in de door hem gebruikte woning werd 35 kilogram aan henneptoppen en een kleine hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte wordt in afwachting van zijn overlevering aan de Ierse autoriteiten overgedragen aan het openbaar ministerie. Uiteindelijk zal de rechter beslissen, of de man mag worden overgeleverd aan Ierland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.