Bijgewerkt: 25 april 2024

Voortgang van de transformatie Nieuw Legmeer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-09-2022

Wij hebben u voor het laatst op 25 november 2021 tijdens een beeldvormende bijeenkomst uitgebreid geïnformeerd over de stand van zaken van de transformatie van bedrijventerrein Legmeer naar een nieuwe moderne Amstelveense woon-werkwijk.

Zoals u weet hebben wij ter ondersteuning van de financiële haalbaarheid van de transformatie in februari 2021 een rijksbijdrage van 9,2 miljoen euro vanuit de Woningbouwimpuls (WBI) toegekend gekregen. Deze toekenning legt ons een aantal verplichtingen op. Zo dienen we er voor te zorgen dat de eerste paal in februari 2024 is geslagen en dat in 2030 er 2.157 woningen, waarvan 1.273 betaalbaar, opgeleverd zijn. Daardoor is actievere sturing van de gemeente op de realisatie van de gebiedsontwikkeling en de beheersing van de daarmee gepaard gaande (financiële) risico's noodzakelijk.

Foto Amstelveen
(Bron Google Earth - 2021)

Bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen vanaf 1.1 km hoogte


De gemeentelijke ontwikkelstrategie is inmiddels veranderd van het faciliteren van initiatieven van de markt naar ontwikkelen met meer regie vanuit de gemeente. Op 24 mei 2022 heeft u het voorbereidingsbesluit van 7 juli 2021 verlengd met als doel het plangebied te beschermen tegen ontwikkelingen die niet passen in het in ontwikkeling zijnde ontwikkel-bestemmingsplan (met bijbehorend exploitatieplan) voor het nieuwe woonwerkgebied 'Nieuw Legmeer'.

Binnenkort komen we voor belangrijke keuzes te staan. We nemen u daar graag in mee. Het lijkt ons goed om u daarover in een raadsgesprek nader te informeren. Wij hebben daarvoor een verzoek gedaan aan de agendacommissie. U hoort zo snel mogelijk de datum zodat u uw agenda kunt vrijhouden. Lees meer over het bouwproject Legmeer hier.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.