Bijgewerkt: 22 juli 2024

Voorstelling van het Russische poppentheater 'Zwerfhond' in Amstelveen

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
12-09-2014

Het Amstelveens Poppentheater opent het theaterseizoen op zondag 21 september 2014 om 14.30 uur met een poppenvoorstelling van het Russische poppentheater 'Zwerfhond' (Бродячая Собачка) Brodyachaya Sobachka uit St. Petersburg. De voorstelling 'Duimelijntje' wordt geopend in aanwezigheid van de wethouder van cultuur Maaike Veeningen.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveens Poppentheater - 2014)

DuimelijntjeHet oorspronkelijke verhaal 'Duimelijntje' (Deens: Tommelise Engels 'Thumbelina') is een literair sprookje van Hans Christian Andersen en voor het eerst gepubliceerd door C.A. Reitzel op 16 december 1835 in Kopenhagen, Denemarken met "The Naughty Boy" en "De reisgenoot" in de tweede aflevering van Fairy Tales voor Kinderen.

Het verhaal gaat over een klein meisje, geboren uit een bloem. Het lieflijke meisje, dat slaapt in een notendop, bedekt met rozenblaadjes, wordt ontvoerd door een pad uit het huis van de vrouw die de bloem plantte, waaruit Duimelijntje kwam. Ze wordt uitgehuwelijkt aan de lelijke zoon van de pad en wordt gevangengezet op een lelieblad, maar slaagt erin te ontsnappen met hulp van enkele vissen en een vlinder, die allen vertederd zijn door het kleine meisje.

Met weinig middelen en zonder woorden betovert Brodyachaya Sobachka haar publiek met het sprookje van Andersen over het lieflijke meisje Duimelijntje en de dieren die ze ontmoet. In 2010 waren zij de prijswinnaars van de publieksprijs van Puppet International, het Internationale poppentheaterfestival in Meppel. In samenwerking met dit festival is de groep nu ook weer terug in Amstelveen. Verder zijn er werken te zien van kinderen van Russische kinderkunstscholen. Deze werken zijn te koop en de opbrengst hiervan komt ten goede aan deze scholen. De expositie is onderdeel van de Atelierroute Amstelveen 2014. Toegangsprijs: € 8,00. Aanvang: 14.30 uur. Reserveren kan via 020-6450439 of www.amstelveenspoppentheater.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.