Bijgewerkt: 25 september 2022

Voorstelling 'Romeo en Julia' in het Bostheater in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
27-07-2016

In de zomer van 2016 slaan het Amsterdamse Bostheater, TENT en de Veenfabriek hun handen ineen om 400 jaar na het overlijden van William Shakespeare een eigenzinnige Romeo & Julia te presenteren, in het unieke amfitheater van het Amsterdamse Bos. Circus, theater en muziek worden ingezet om dit onsterfelijke verhaal nieuw leven in te blazen. Met rauwe beelden in een groots decor zal de liefde in al zijn levenskracht van het podium spatten.

Foto Amstelveen
(Foto Irene Doorenbos - 2016)

Hoofdrolspelers Jurriën Remkes en Yara Alink spelen 'Romeo en Julia' van William Shakespeare in het Bostheater in het Amsterdamse Bos. De foto is tijdens de voorstelling gemaakt op 22 juli 2016 door Irene Doorenbos


In een hete zomer, waar ruzie en passie snel oplaaien en gevechten makkelijk escaleren, wonen twee families te dicht op elkaar. Met gevaar voor eigen leven zijn de jonge Romeo en Julia vastberaden dat ze voor elkaar zijn bestemd. Regisseur Ingejan Ligthart Schenk brengt een verhaal, dat zo tijdloos is als de liefde zelf.

Voorstellingen

Van 19 juli tot en met 3 september 2016, dinsdag t/m zaterdag, aanvang 21.00 uur. Iedere vrijdag geeft de regisseur een inleiding op de voorstelling. Aanvang 20.30 uur. Adres: De Duizendmeterweg 7, 1182 DC Amstelveen. Kassa, Restaurant en Café: vanaf 18.30 uur geopend. Bij twijfelachtig weer kun je vanaf 18.00 uur bellen: 020 6433286. Of raadpleeg de website van Bostheater voor het actuele weerbericht. Dineren is mogelijk in het restaurant voorafgaand aan de voorstelling, of met een picknickmand op de tribune.

Foto Amstelveen
(Foto Irene Doorenbos - 2016)

Een dramatische scène tijdens de voorstelling 'Romeo en Julia' in het Bostheater in het Amsterdamse Bos in juli 2016


Credits Romeo & Julia van William Shakespeare

Vertaling/bewerking: Erik Bindervoet, Ingejan Ligthart Schenk, regie: Ingejan Ligthart Schenk, decor: Douwe Hibma, kostuums: Johanna Trudzinski, licht: Reier Pos, geluid: Erwin van den Broek. Cast acteurs:  Jurriën Remkes, Yara  Alink, Camilla Siegertsz, Ward Kerremans, Sadettin Kirmiziyüz. Cast circusartiesten: Ayla Moes, Tom Mörtl, Julien Pierrot, Sonia Massou, Gilles Thiry, de muziek wordt verzorgd door de Veenfabriek. Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van Hoofdsponsor Amsterdam Airport Schiphol, Gemeente Amsterdam, Gemeente Amstelveen, Fonds21 en het Fonds Podiumkunsten. Voor meer informatie, kijk op de website van BosTheater.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.