Bijgewerkt: 18 mei 2024

Voorstelling Les Enfants du Paradis in het BosTheater

Nieuws -> Cultuur

Bron: BosTheater
02-07-2011

De openluchtvoorstelling deze zomer: 'Les enfants du paradis' en gastprogramma met onder meer het Jong Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Munnik en Circus Treurdier - dinsdag 5 juli t/m zaterdag 3 september 2011 wordt opgevoerd in het BosTheater in het Amsterdamse Bos.

Het BosTheater brengt deze zomer de productie Les Enfants du Paradis in de regie van Ingejan Ligthart Schenk. Bij het publiek beter bekend van de filmklassieker van Marcel Carné uit 1945. Les Enfants du Paradis wordt door het BosTheater voor het eerst als theaterproductie opgevoerd in Nederland.


Les Enfants du Paradis (De kinderen van het paradijs) speelt zich af op de Boulevard du Temple rond 1844 in Parijs, waar de theaters worden bevolkt door toneelspelers, dromers, criminelen, arme luizen en rijke graven. Een theatervoorstelling over ambitie en vurig verlangen naar vrijheid, over vriendschap en succes, maar ook een meeslepend fataal liefdesdrama. Gebaseerd op een tekst van Jacques Prévert en een ode aan het theater in al zijn rijkdom en genres.

Funanbule Amstelveen
(Foto Ben van Duin - 2011)

Een foto van de voorstelling 'Les Enfants du Paradis' in het BosTheaterSpel: Mohammed Azaay, Britt Bakker, William Dashwood, Sjaan Duinhoven, Jochum ten Haaf, Maarten Heijmans, Meral Polat, Frances Sanders, Jochem Stavenuiter

Regie: Ingejan Ligthart Schenk

Decor: Stans Lutz, kostuums: Jantine Kraaijeveld/Ria de Groote, licht: Reier Pos, muziek: Alberto Klein Goldewijk, vertaling: Sanders/Vosmaer, bewerking: Ligthart Schenk/BindervoetVoorstellingen: 5 juli (8 juli première) t/m 3 september 2011 Speeldagen: di t/m za (niet op zo en ma)
Aanvang: 21.30 uur
Locatie: Openluchttheater in het Amsterdamse Bos De Duizendmeterweg 7, Amstelveen Kassa, restaurant en café: vanaf 18.30 uur.

Grotere kaart weergeven De locatie van het BosTheater in het Amsterdamse Bos in Amstelveen

Dineren is mogelijk in het restaurant op het podium voorafgaand aan de voorstelling of met een picknickmand op de tribune. Raadpleeg de website voor het plaatselijk actueel weerbericht. Bij twijfelachtig kan vanaf 19.00 uur gebeld worden: 020 6433286. Meer informatie & reserveren: www.bostheater.nl

Gastprogramma

Op zondag 24 juli 2011 (en bij slecht weer op 25 juli) speelt het Jong Nederlands Blazers Ensemble, samen met muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble een unieke interpretatie van hun Midzomernacht (http://www.jongnbe.nl en http://www.grachtenfestival.nl )

Op zondag 21 augustus 2011 treden coryfeeën uit de muziekwereld samen op met een aantal jonge muziektheatertalenten. Onder leiding van Paul de Munnik, Thomas Spijkerman en Wilko Sterke.

Op 22 (try-out), 28, 29 augustus en van 4 tot en met 10 september 2011 presenteert het BosTheater de tweede editie van BosLab 3 x 30. Drie jonge talentvolle makers, Melih Gencboyaci, Ilgin Abeln en Lenne Koning, geven hun visie op theater in ons decor met een eigen voorstelling van 30 minuten.

Op 6 augustus organiseert het BosTheater in samenwerking met Circus Treurdier de Nacht van Het Grote Kampvuur. Op deze nacht is er een zeer gevarieerd aanbod van kleine voorstellingen in en rondom het openluchttheater.

Over het BosTheater

Ieder jaar brengt het BosTheater gedurende de zomermaanden een nieuwe theaterproductie uit met een groots decor in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos, Amstelveen. De voorstellingen zijn vaak eigenzinnige en moderne bewerkingen van het klassieke repertoire zoals dat van Shakespeare, Tsjechow, Brecht.

Speciale randactiviteiten, die passen bij de thematiek van de voorstelling maken het avondvullend theaterevenement compleet. De tribunes bieden plaats aan ruim 1500 mensen. Theater het Amsterdamse Bos wordt mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van Hoofdsponsor Amsterdam Airport Schiphol en de Gemeente Amsterdam.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.