Bijgewerkt: 19 april 2024

Voorstelling 'Dag Mama' over dementie in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-01-2017

De muziektheatervoorstelling 'Dag Mama' komt op 15 februari 2017 naar Amstelveen. De voorstelling, met aansluitend een lezing en workshop, is gericht op het leren omgaan met dementie en speelt in het Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borsselenweg. De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): “De voorstelling is een goed initiatief en ik ben blij, dat de raadsleden de heer Ellermeijer (VVD) en mevrouw Van der Vet (D66) ons hierop hebben gewezen. Iedereen is welkom, zowel inwoners als zorgprofessionals. Ik hoop, dat de zaal straks vol zit.”



‘Dag Mama’. De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig. De voorstelling geniet inmiddels veel landelijke bekendheid en heeft veel lovende recensies in ontvangst mogen nemen. Meer informatie is te vinden op www.oudwordenmetzorg.nl.

De voorstelling is op woensdag 15 februari 2017 van 19:00 tot 22:00 uur in het Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borsselenweg 85a. Er is plaats voor maximaal 100 personen. Reserveren voor de voorstelling kan door te e-mailen naar dementievriendelijk@amstelveen.nl, onder vermelding van 'Dag Mama 15/2' of door te bellen naar (020) 540 4911. De aanmelding is pas definitief als er een bevestigingsmail is ontvangen. De gemeente Amstelveen besteedt extra aandacht aan omgaan met dementie. Zo zijn de trainingen ‘Omgaan met dementie’, die reeds worden gegeven in het raadhuis, zeer populair. De vier trainingen die op de planning staan zijn al vol. Om die reden zijn er twee extra sessies ingepland. De definitieve data worden te zijner tijd via de gemeentepagina gecommuniceerd. Adres: Amstelveens Poppentheater Wolfert van Borsselenweg 85a, 1181 Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.